Antena 3 CNN Actualitate Media Muzică pentru sufletul tău: Dan Spătaru!

Muzică pentru sufletul tău: Dan Spătaru!

Muzică pentru sufletul tău: Dan Spătaru!
25 Aug 2010   •   16:15

Numarul 212 al Revista Felicia din 26 august ofera cititorilor sai un album cu muzica de colectie al unuia dintre cei mai indragiti cantareti ai romanilor: DAN SPATARU. CD-ul dedicat lui Dan Spataru, proiect realizat in parteneriat cu Jurnalul National, include 25 din cele mai cunoscute piese ale celebrului artist, printre care ?Trecea fanfara militara?, ?Nu m-am gandit la despartire?, ?In randul patru? sau ?Tarancuta?, Tarancuta?.

Colegii sai de generatie il considerau, si nici astazi nu si-au schimbat parerea, cel mai mare dintre cantaretii romani de muzica usoara. Dan Spataru era ceea ce se cheama "un lansator de slagare" - orice melodie interpreta devenea, obligatoriu, slagar. În ciuda succesului imens, Dan Spataru a ramas acelasi om blând, cumpatat, "un sentimental si un modest", cum îl descrie sotia. A pus in cantec o parte din sufletul sau cald si a patruns in inimile tuturor ascultatorilor, prin acorduri line sau melodii ritmate, ce se lipeau de public precum marca de scrisoare. Cântece cu mesaj, adevarate bijuterii ce poarta aceeasi stralucire, si azi, ca si ieri.

01_dan_spataru_fata_400

"Dan Spataru a fost blagoslovit de Dumnezeu sa aiba o voce calda si sa placa publicului. A stiut sa-si respecte publicul care l-a iubit tare de tot. Eu am luat niste discuri de aur cu el. 40 de ani ne-a unit viata si muzica", spune compozitorul Temistocle Popa. Pe de alta parte, compozitorul Ionel Tudor si sotia domniei-sale, textiera Andreea Andrei, au avut o frumoasa colaborare cu Dan Spataru: "Era un om de o mare seriozitate, extrem de punctual, pedant, preocupat de meserie si de imaginea sa, venea intotdeauna la orice repetitie cu Ťlectiať învatata de acasa si cel putin cu o jumatate de ora înainte de ora stabilita. Respecta scena si publicul printr-o tinuta impecabila, indiferent de locul în care se canta. Avea intotdeauna cel mai elegant smoking si cei mai lustruiti pantofi de lac. Nu conta al catelea era pe afis sau al catelea intra în scena! Succesul cel mai mare al spectacolului îi apartinea mereu! A fost iubit ca nimeni altul de catre public", precizeaza Ionel Tudor

Pachetul revista Felicia (numarul 212) + CD ?ul ?Dan Spataru? costa 8,5 lei si este disponibil din 26 august.

 

 

×
Subiecte în articol: Revista Felicia Jurnalul National
Parteneri
ANM anunţă temperaturi de vară: "Să ne bucurăm de acest weekend"
x close