Antena 3 CNN Actualitate Media News Corp. va plăti despăgubiri de două milioane de lire familiei unei fetiţe ucise

News Corp. va plăti despăgubiri de două milioane de lire familiei unei fetiţe ucise

News Corp. va plăti despăgubiri de două milioane de lire familiei unei fetiţe ucise
Sursa foto: Foto: abc.net.au
20 Sep 2011   •   09:29

News Corporation, proprietarul fostului tabloid News of the World, va acorda despăgubiri în valoare de două milioane de lire (2,2 milioane euro) familiei unei fetiţe asasinate, ale cărei convorbiri au fost interceptate, informează Sky News.
   
Înţelegerea cu familia lui Milly Dowler ar urma să fie încheiată în următoarele câteva zile şi prevede ca Murdoch să plătească o sumă adiţională de un milion de lire pentru o organizaţie de caritate.
   
Directorul executiv al News Corp. Rupert Murdoch, a prezentat personal scuze familiei Dowler în vara acestui an, după ce s-a dovedit că acesta a fost victimă a practicii interceptării convorbirilor telefonice.
   
Compania a mai plătit despăgubiri şi altor victime ale acestei practici, însă sumele au fost mult inferioare - actriţa Sienna Miller a primit 100.000 de lire, iar consultantul de relaţii publice Max Clifford a primit o sumă care ar putea ajunge până la un milion de lire.
   
Tabloidul News of the World este acuzat că a vizat aproape 4.000 de persoane - oameni politici, membri ai familiei regale britanice şi alte celebrităţi - într-o campanie de interceptări ale convorbirilor şi mesajelor, în anii 2000.
   
Familia lui Milly Dowler, o elevă în vârstă de 13 ani dată dispărută în 2002, se numără printre victime, iar un detectiv angajat de săptămânal a fost acuzat că a pus sub urmărire telefonul adolescentei.
   

×
Subiecte în articol: familiei fetite despagubiri tabloid
Parteneri
Marcel Ciolacu, prezentat ca "viitorul preşedinte al României"
x close