Antena 3 CNN Actualitate Media O legendă a muzicii ușoare românești s-a stins din viață

O legendă a muzicii ușoare românești s-a stins din viață

O legendă a muzicii ușoare românești s-a stins din viață
Sursa foto: foto: /www.discogs.com
07 Dec 2018   •   14:25

Doliu în muzica ușoară românească! Eugen Rotaru, unul din cei mai importante nume ale genului, omul care a semnat zeci de mari șlagăre și datorită căruia au cunoscut succesul mai toate numele importante din muzica ușoară, s-a stins din viață, scrie Libertatea.

Maestrul, poet și dramaturg, a pierdut lupta cu o boală necruțătoare. Rotaru a fost bun prieten cu Alexandru Arșinel, alături de care a pus în scenă multe spectacole și, împreună au lucrat la importante coloane sonore de filme, iar versurile sale au însoțit timp de câteva decenii muzica ușoară.

A fost textierul vedetelor din „Epoca de Aur”, semnând șlagăre ca „De ce nu-mi spui că mă iubești”, „O planetă a iubirii” (Mirabela Dauer), „De singurătate” (Angela Similea), „Ce va fi cu iubirea mea” (Loredana Groza), „Ne cunoaștem din vedere” ori „Nu te enerva” (Corina Chiriac), „Dau viața mea pentru o iubire” (Monica Anghel), „Numai pentru tine viață” (Laura Stoica), „De ce-ai pliecat din viața mea” (Cornel Fugaru), „Spune-mi” (Angela Ciochină), „Nu mai vrei să știu” și „Fericirea are chipul tău” (Mihaela Runceanu).

 

×
Parteneri
SUA au dislocat în România cel mai nou sistem antidronă
x close