Antena 3 CNN Actualitate Media Oana Stancu: Preşedintele s-a plâns de gradul de absorbţie scăzut al fondurilor europene. Ale cui au fost guvernele de până acum?

Oana Stancu: Preşedintele s-a plâns de gradul de absorbţie scăzut al fondurilor europene. Ale cui au fost guvernele de până acum?

Oana Stancu: Preşedintele s-a plâns de gradul de absorbţie scăzut al fondurilor europene. Ale cui au fost guvernele de până acum?
10 Feb 2013   •   18:53

Oana Stancu, realizatorul emisiunii "Exces de putere", a comentat declaraţiile preşedintelui Traian Băsescu de duminică şi a recunoscut că, dacă nu ar fi văzut documente legate de negocierile asupra bugetului, i-ar fi fost greu să distingă adevărul.

"Recunosc că mi-ar fi fost şi mie foarte greu să văd unde este adevărul în acest schimb de replici politic între Guvern şi Preşedinte, dacă aseară, cei doi miniştri de la Agricultură şi Fonduri Europene nu ar fi venit cu tabele comparative, cu tot stadiul negocierilor, de la bugetul propus de CE, despre care preşedintele spune că nu a fost niciodată pe masa negocierilor, deşi tot dumnealui zice la un moment dat că s-au făcut reduceri tocmai pe baza acestui raport. Ca atare, ori nu a fost pe masa negocierilor, ori de la el s-a plecat", a arătat Oana Stancu.

"Ce mi se pare mie relevant este că avem un preşedintele care de la începutul conferinţei discută despre cât de mult trebuie să mulţumim celorlalte popoare din UE pentru că, iată, dau din banii lor să trăim noi mai bine. Este o abordare uluitoare, chiar şi după câte lucruri uluitoare a făcut şi a zis preşedintele. Formula de "donator" mi se pare o jignire", a continuat Oana Stancu.

"România a intrat în UE într-un exerciţiu bugetar gata stabilit. Ca atare, a avut un buget alocat mult mai mic decât restul de state membre. De aceea, în cazul României, creşterea ar fi trebuit să fie mai mare. S-a dat exemplul Poloniei, care, de la 70 miliarde, au primit 15 în plus, după cum spune premierul".



×
Parteneri
Perioada care se va lua în calcul la pensie. Anunțul ministrului Muncii
x close