Antena 3 CNN Actualitate Media Observatorul ANTENEI 1 luptă ca operaţia de reconstrucţie mamară să fie plătită de statul român

Observatorul ANTENEI 1 luptă ca operaţia de reconstrucţie mamară să fie plătită de statul român

Observatorul ANTENEI 1 luptă ca operaţia de reconstrucţie mamară să fie plătită de statul român
18 Aug 2013   •   12:13

Angelina Jolie, una dintre cele mai frumoase femei de pe pamant, si-a taiat sanii de teama cancerului socand o intreaga planeta. Actrita a luat o decizie care a intrigat pe toata lumea, unii au condamnat-o, altii au inteles demersul ei, dar nimeni nu a ramas indiferent. Observatorul a descoperit ca sute de romance au luat aceeasi decizie drastica inaintea celebrei actrite pe baza testelor genetice. In acesta seara, de la ora 19.00, Observatorul ANTENEI 1 propune un demers jurnalistic fara precedent- o campanie pentru toate femeile romance, dar si pentru cei care ne conduc – cancerul mamar, de la preventie si pana la taierea si reconstructia sanilor. 

Pentru ca in Romania, CNAS considera operatia de reconstructie mamara dupa o mastectomie un moft. “Nu ma mai uitam in oglinda, nu ma mai bucura nimic, credeam ca am sa mor. Ma speria gandul, totusi, fara un san sa iesi in lume, toti se uita, deci se vede”, spune printre lacrimi Adriana Baba, una dintre putinele femei din tara noastra care au renuntat de bunavoie la sanul sanatos de teama cancerului. Ea insa a mers mai departe decat a ajutat-o sistemul de sanatate din Romania si si-a reconstruit ambii sani, o procedura care in alte tari civilizate face parte din tramentul oncologic asigurat de catre stat. Mai mult decat atat, institutiile romane ignora pur si simplu acele analize genetice ce pot arata unei femei riscul la care este supusa pentru a dezvolta cancer mamar.

Incepand din acesta seara (19 august), de la ora 19.00, telespectatorii Observatorului pot urmari alte marturisiri socante si dureroase ale femeilor mutilate de acesta cumplita maladie si care refuza sa capituleze in fata ei, medici care opereaza pro bono reconstructii de san, dar si felul in care alte tari procedeaza in asftel de cazuri. La randul lor, prezentatoarele Observatorului Andreea Berecleanu, Octavia Geamanu, Anca Lungu, MIhaela Calin, Olivia Paunescu, Ana-Maria Stancu, Alexandra Badoi, Ana Maria Ionita, dar si alte vedete ale trustului Intact s-au alaturat campaniei “Alege sa nu suferi”, o initiativa fara precedent in Romania.
 

×
Parteneri
Crimă șocantă într-un bloc din Sectorul 2 al Bucureştiului
x close