Antena 3 CNN Actualitate Media Ofertă de peste 100 de milioane de dolari pentru publicaţia The Boston Globe

Ofertă de peste 100 de milioane de dolari pentru publicaţia The Boston Globe

Ofertă de peste 100 de milioane de dolari pentru publicaţia The Boston Globe
Sursa foto: Foto: Agerpres/AP
24 Feb 2013   •   12:48

Grupul de presă american The New York Times, care a anunţat, miercuri, că vrea să vândă publicaţia The Boston Globe, precum şi o serie de alte active, inclusiv din filiala sa New England Media Group, a primit luna trecută o ofertă formală de peste 100 de milioane de dolari pentru publicaţia sa.
   
Informaţia a fost publicată de Wall Street Journal, care citează surse apropiate dosarului.
   
The Times poartă negocieri de circa un an cu potenţialul grup de cumpărători, care îi include pe fostul preşedinte al The Boston Globe Rick Daniels şi directorul Heberden Ryan de la compania Boston Post Partners, informează Reuters.
   
The Times Co. aştepta o ofertă din partea News Corp., proprietarul The Wall Street Journal, potrivit unor surse apropiate The Times şi Globe. Însă News Corp. deţine o televiziune în Boston şi, potrivit regulilor consiliului concurenţei, o companie nu are voie să aibă o publicaţie şi un post TV pe aceeaşi piaţă.
   
Contactaţi de Reuters, reprezentanţii The Times şi News Corp. au refuzat să comenteze. Daniels şi Ryan nu au putut fi contactaţi.
   
În afară de publicaţia The Boston Globe, site-ul său de internet şi compania de marketing GlobeDirect, filiala New England Media Group deţine site-urile Boston.com şi Telegram.com, Worcester Telegram & Gazette, precum şi o participaţie de 49% la Metro Boston.
   
"Planul nostru de a vinde New England Media Group demonstrează angajamentul nostru în a ne concentra strategia şi investiţiile pe marca New York Times", a spus directorul general al grupului, Mark Thompson, miercuri, când a anunţat scoaterea la vânzare a The Boston Globe.
   
"Având în vedere diferenţele între aceste activităţi şi The New York Times, credem că o vânzare este cea mai bună opţiune pe termen lung pentru aceste active şi salariaţi, dar şi în interesul acţionarilor noştri", a spus Thompson.
   
Reprezentanţii The New York Times au mai spus că nu pot da asigurări că vânzarea va avea cu adevărat loc.
   
The New York Times a mai încercat să vândă The Boston Globe, în 2009, însă a renunţat din cauza unor oferte insuficiente. Grupul de presă a cumpărat The Boston Globe în 1993, pentru 1,1 miliarde de dolari, apoi Worcester Telegram & Gazette, în 2000, pentru 295 de milioane de dolari.
   
The New York Times Company este o companie internaţională de media, care deţine, printre altele, titlurile The New York Times, The International Herald Tribune, The Boston Globe, NYTimes.com, BostonGlobe.com, Boston.com.
   
Preşedintele The New York Times Company este Arthur Ochs Sulzberger Jr., a cărui familie deţine controlul publicaţiei The New York Times din 1896.

×
Subiecte în articol: oferta negocieri client consiliu concurenta
Parteneri
Românii care vor plăti taxe și impozite mai mari de anul următor!
x close