Antena 3 CNN Actualitate Media Politicienii români şi Facebook. Vezi aici cine este cel mai popular politician

Politicienii români şi Facebook. Vezi aici cine este cel mai popular politician

Politicienii români şi Facebook. Vezi aici cine este cel mai popular politician
Sursa foto: Foto: INTACT Images/EPA
01 Apr 2012   •   10:28

Două luni şi un pic pana la alegerile locale iar politicienii fac si desfac aliante, isi concep campania electorala si se gandesc cum sa capteze cat mai multi votanti. Trec insa cu vederea ca in secolul vitezei si al internetului retelele de socializare sunt o agora virtuala in care isi  pot convinge electoratul ca merita sa fie votati. De exemplu, pe Facebook, sunt in acest moment cateva milioane bune de romani, cam cati au facut diferenta intre candidatii la prezidentialele trecute.

În doar trei ani, numărul românilor utilizatori ai reţelei de socializare Facebook a crescut de la puţin peste 500.000 pînă la 4 milioane şi jumătate. În îrmătoarele două luni şi jumătate, cîte mai sunt pînă la alegerile locale, sunt şanse mari ca acestora să se mai adauge jumătate de milion de români.. cu Facebook. Numărul impresionant, şi cu siguranţă că îi tentează şi pe politicieni, care au descoperit în platforma de socializare un loc unde pot să intre în campanie electorală înainte de termen, fără să ţină cont de regulile impuse de CNA.

Aşa că tot mai mulţi politicieni au început să comunice direct cu votanţii, pe Facebook. iar reacţiile nu s-au lăsat aşteptate: cu cît politicianul e mai activ, cu atît apar mai multe like-uri.

Dintre candidaţii la Capitală, Sorin Oprescu a atins limita de prieteni, adică 5000. Cu toate acestea, postările de pe pagina lui Oprescu sunt la zi, la fel şi fotografiile făcute la fiecare eveniment major la care a participat edilul.

Liderii de la putere nu stau prea bine în top. Preşedintele Traian Băsescu nu deţine o pagină pe reţeaua de socializare. În schimb, are o pagină de susţinere care se numeşte chiar aşa"Alături de Traian Băsescu". Până în prezent a reuşit să strângă aproximativ 1.400 de like-uri.

Cei care au şi bloguri au mai mulţi admiratori. De exemplu, Elena Udrea are un blog personal. Doamna Udrea se bucură de popularitate şi pe Facebook. Pagina oficială a fostului ministru are peste 37.000 de likeuri de la utilizatori. În paralel, oglindă cu Băsescu există şi  o pagină "O susţin pe Elena Udrea". Pagina are peste 100.000 de like-uri.

Şi liderii opoziţiei au fanii lor pe Facebook. Victor Ponta, se bucură de o popularitate mai mare faţă de cea a lui Oprescu. La pagina lui au subscris peste 30.000 de persoane. La fel ca şi în cazul lui Oprescu, pagina este actualizată în permanenţă.

Pagina lui Crin Antonescu are acum peste 23.000 de like-uri. Ce-i drept şi activitatea de pe pagină este mai redusă.

Astfel, cu fiecare pagină de Facebook, politicienii îşi pot ajuta colegii de partid pentru alegerile locale din iunie.

×
Parteneri
Crimă șocantă într-un bloc din Sectorul 2 al Bucureştiului
x close