Antena 3 CNN Actualitate Media Preşedintele vrea ELIMINAREA presei scrise. Mesajul de pe Twitter care a provocat un imens scandal

Preşedintele vrea ELIMINAREA presei scrise. Mesajul de pe Twitter care a provocat un imens scandal

Preşedintele vrea ELIMINAREA presei scrise. Mesajul de pe Twitter care a provocat un imens scandal
de O.P.    |    20 Aug 2013   •   08:20

Preşedintele ecuadorian Rafael Correa a vorbit luni despre posibilitatea supunerii la referendum a propunerii de a elimina presa scrisă din ţară, în replică la criticile faţă de decizia sa de a deschide accesul la o rezervă pentru exploatare petrolieră, informează Agerpres, citând France Presse.

"Astăzi, cei mai mari 'ecologişti' sunt cotidianele mercantile. Şi, dacă va fi să apelăm la o consultare populară, vom propune şi ca jurnalele să fie disponibile numai online pentru a economisi hârtie şi a evita tăierea oarbă a copacilor", a explicat Correa de contul său de Twitter.

Săptămâna trecută, Correa a anunţat că a cerut Adunării Naţionale autorizaţia de a exploata petrolul din Yasuni, o importantă rezervaţie ecologică din Amazonia, după ce a constatat eşecul unui apel la fonduri internaţionale menite să evite extragerea rezervelor de 920 de milioane de barili de petrol, reprezentând 20% din rezervele Ecuadorului.

Presa privată a publicat protestele organizaţiilor indigene şi de opoziţie şi s-a un referendum pe acest subiect. Vineri, Correa i-a acuzat deja într-un post pe Twitter că încearcă să destabilizeze guvernul şi să "manipuleze" populaţia.

×
Parteneri
Pelerinaj la Mâna Sfântului Ioan Rusu, adusă la Mănăstirea Pantocrator
x close