Antena 3 CNN Actualitate Media Prima revistă din lume care ar trebui să "alunge demonii". "Satan este real", titlul unuia dintre articolele din Egzorcysta

Prima revistă din lume care ar trebui să "alunge demonii". "Satan este real", titlul unuia dintre articolele din Egzorcysta

Prima revistă din lume care ar trebui să "alunge demonii". "Satan este real", titlul unuia dintre articolele din Egzorcysta
Sursa foto: Foto: screenrant.com
11 Sep 2012   •   13:32

Profitând de interesul uriaş pe care compatrioţii lor îl manifestă faţă de exorcizare, preoţii catolici polonezi s-au asociat cu o editură locală pentru a lansa o revistă lunară despre exorcism, relatează AFP.

Revista Egzorcysta are 62 de pagini. Primul număr al revistei a fost publicat de editura Polwen în 15.000 de exemplare, comercializate la preţul de 10 zloţi (2,34 euro) fiecare.

"Satan este real" şi "New Age - aspiratorul spiritual" sunt numai două dintre titlurile articolelor apărute în acest prim număr.

"Numărul tot mai mare de exorcişti în Polonia, care a crescut de la patru la peste 120 în 15 ani, este elocventă", este de părere părintele Aleksander Posacki, profesor de filosofie, teologie, expert în demonologie şi exorcist.

"Această creştere a fost cauzată, indirect, de schimbarea sistemului: capitalismul creează mai multe oportunităţi pentru a face afaceri în domeniul ocultismului. Prezicerea viitorului a devenit o categorie căutată de fisc", a mai declarat părintele Posacki.

"Dacă oamenii pot să facă bani din asta, bineînţeles că acest domeniu va prospera, dar pagubele spirituale vor progresa şi ele", a adăugat preotul.

Părintele Andrzej Grefkowicz, un alt preot exorcist, a dezvăluit faptul că exorciştii sunt foarte solicitaţi. Persoanele de pe lista de aşteptare sunt nevoite să aştepte până la trei luni pentru a beneficia de serviciile lor, la Varşovia.



 

×
Parteneri
Românii care ar putea pierde bani la salariu, de la 1 iulie 2024
x close