Antena 3 CNN Actualitate Media Replica lui Cristian Tudor Popescu pentru Traian Băsescu: "Mă întreb dacă mai e în toate facultăţile mintale"

Replica lui Cristian Tudor Popescu pentru Traian Băsescu: "Mă întreb dacă mai e în toate facultăţile mintale"

Replica lui Cristian Tudor Popescu pentru Traian Băsescu: "Mă întreb dacă mai e în toate facultăţile mintale"
24 Iul 2012   •   22:24

Cristian Tudor Popescu a scris astăzi în ziarul Gândul.info un articol numit "Votez DA, ca să aibă cu ce se şterge Băsescu".

"Preşedintele  Masăverde, asta vrea să fie Băsescu. Zice că n-o să uite toată viaţa că i-am spus că nu ştie să înoate. Da, domnule Băsescu, înotaţi mai bine decât scriu eu, dar luaţi-o pe asta spre ţinere de minte: sunteţi un laş, un clănţău uriaş, un şarlatan de care poporul român îşi va aduce aminte ca de o boală ruşinoasă a istoriei sale."

Preşedintele suspendat Traian Băsescu a avut o reacţie destul de violentă cu privire la cele scrise de CTP. Jurnalistul a explicat într-o intervenție telefonică la Antena 3, la emisiunea Sinteza Zilei cu Mihai Gâdea, că el a încercat să rămână subiectiv până în momentul în care Băsescu ”ne-a comunicat mie și populației că suntem niște boi”.


Iată ce a declarat Cristian Tudor Popescu la Sinteza Zilei

- Eu m-am străduit din răsputeri să rămân obiectiv, să rămân neutral, să rămând lucid. Am refuzat să fac orice predicţie cu privire la referendum. Am spus că nimeni nu poate şti cum va gândi poporul român. Am spus că nu vin la vot dacă parlamentul nu validează condiţia Curţii Constituţionale de 50%+1, nu că aş fi fost de acord cu ea, dar trebuia să rămânem totuşi într-o ordine în ţara asta.

- Am avut această atitudine până ce domnul Băsescu a comunicat unei importante părţi din poporul român, şi mie, că suntem nişte boi, schimbându-şi declaraţiile.

- În declaraţiile pe care Băsescu le-a schimbat este vorba de dreptul oamenilor la vot, e vorba de Constituţie, e vorba de libertate, e vorba de democraţie. Acestea sunt chestiuni fundamentale pe care nu le poţi schimba în mai puţin de 24 de ore.

- Eu am crezut că la Traian Băsescu mândria şi orgoliul personal sunt cele mai puternice. Dar ce a făcut acum este josnic, este o coborâre a lui Traian Băsescu în proprii săi ochi.

- Privitor la legea cu cvorumul de 50% +1 şi cum e folosită de Traian Băsescu şi de PDL. Este vorba de călcarea Constituţiei în spiritul ei, deoarece Constituţia trebuie respectată în literă şi în spirit. Spiritul CC era ca oamenii să vină la vot, ca preşedintele să nu poată fi înlăturat decât dacă un număr suficient de oameni vin la vot. Dar domnul Băsescu şi PDL folosesc acum prin boicot exact contra spiritul acestei legi. Adică să nu vină oamenii la vot.
 
- Când am auzit-o şi pe asta că se duce la vot acum, deja mă întreb dacă se mai află în toate facultăţile mintale. Prin acest mod nu mai poţi transmite mesajul "nu mergeţi la vot", transmiţi mesajul "noi ne-am pierdut minţile".

- Pe linia logică pe care Traian Băsescu a folosit-o în ultimele zile, putea să iasă şi să spună "judecătorii Curţii Constituţionale sunt membrii ai complotului anti-statal, ai loviturii de stat.

- Domnul Băsescu a făcut şi lucruri bune, a reprezentat la un moment dat şi un element de progres în viaţa politică românească, nu numai lucrurile astea groaznice pe care le-a făcut în ultima vreme. Dar cu comportamentul de acum domnul Traian Băsescu va rămâne în istorie o boală ruşinoasă a istoriei poporului român.

- L-a depăşit chiar şi pe Vadim Tudor. Domnul Băsescu a venit cu conceptul de fraudă în avans. Putea să ceară şi observatori europeni dacă vroia.

- E greu să aduni atât de multe voturi pentru demitere. Vor fi un număr covârşitor pentru demitere, şi foarte puţine împotrivă. Ce va face Traian Băsescu, va încerca să se întoarcă la Cotroceni. USL-ul îl va împiedica să ajungă aici, cu rapiditatea pe care o au, va găsi o formulă pentru asta. Astfel va urma o nouă porţie de iad.



×
Subiecte în articol: ctp Sinteza Zilei
Parteneri
Primul sondaj după ce Firea a intrat în cursa pentru Primăria Capitalei
x close