Antena 3 CNN Actualitate Media Reportaj Wired: Cum a ajuns Râmnicu Vâlcea centrul infracţiunilor cibernetice

Reportaj Wired: Cum a ajuns Râmnicu Vâlcea centrul infracţiunilor cibernetice

Reportaj Wired: Cum a ajuns Râmnicu Vâlcea centrul infracţiunilor cibernetice
01 Feb 2011   •   18:31

Un amplu reportaj al publicaţiei Wired.com arată cum a ajuns Râmnicu Vâlcea să fie “punctul fierbinte al infracţiunilor cibernetice”.

“Ştii că ai ajuns în Râmnicu Vâlcea atunci când observi showroom-ul Mercedes-Benz la intrarea în oraş”. Aşa începe materialul celor de la Wired.com, intitulat “How a Remote Town in Romania Has Become Cybercrime Central” (Cum a ajuns un oraş izolat din România centrul infracţiunilor cibernetice).

“În mijlocul unui câmp de iarbă, sedanuri lucioase strălucesc din spatele vitrinelor de sticlă. Chiar peste drum se află un alt comerciant de maşini de lux care vinde o varietate de automobile europene. (...) De fapt, maşinile scumpe sufocă străzile din Râmnicu Vâlcea - BMW-uri ultimul răcnet, Audi şi Mercedes sunt conduse de tineri de 20-30 de ani, cu lanţuri de aur şi care nu stau la semafor.”

Reporterul Wired.com a întrebat apoi un taximetrist dacă tinerii care conduc acele maşini scumpe au slujbe bine plătite. “Taximetristul a râs. Apoi şi-a mişcat palmele ca şi cum ar bate la tastatură şi a spus: Fură bani de pe internet”.

“Oamenii legii din întreaga lume numesc oraşul de 120.000 de locuitori hackerville (oraşul hackerilor, n.r.). (...) Cei mai mulţi infractori cibernetici din oraş sunt specializaţi în atacuri tip mallware şi asupra comerţului electronic. Potrivit autorităţilor locale, aceste combinaţii au adus zeci de milioane de dolari în zonă în ultimul deceniu, alimentând dezvoltarea unor noi complexe rezidenţiale, cluburi de noapte şi centre comerciale. Râmnicu Vâlcea este un oraş în care atât infracţionalitatea cibernetică, cât şi afacerile, înfloresc”.

Citeşte aici întregul material despre Râmnicu Vâlcea, publicat de Wired.com.

×
Subiecte în articol: Râmnicu Vâlcea infractiuni furt
Parteneri
Infractorii români care au speriat America
x close