Antena 3 CNN Actualitate Media Reţete de Colecţie: Intră în ?Poveştile bucătăriei româneşti?

Reţete de Colecţie: Intră în ?Poveştile bucătăriei româneşti?

Reţete de Colecţie: Intră în ?Poveştile bucătăriei româneşti?
28 Iul 2010   •   20:06

Jurnalul Naţional îţi aduce 7 cărţi, 7 provocări culinare, 7 călătorii prin România savuroasă! În fiecare vineri află istoria bucatelor neamului tău scrisă de Radu Anton Roman, patriarhul gastronomiei naţionale, povestitor de geniu, primul mare antropolog culinar al românilor... ?Reţete de Colecţie?!

Vineri, 30 iulie, ai volumul trei din ?Poveştile bucătăriei româneşti?. O ediţie completă, reaşezată în pagină, înnobilată şi ilustrată cu fotografii ale preparatelor, poze etnografice şi imagini inedite cu Radu Anton Roman.

Săptămâna aceasta continuă călătoria noastră culinară în ?Ardealul slăninii cel gustos? (cum îşi ?alintă? Radu Anton Roman ţinutul de baştină). Ştia tot despre mâncărurile ardeleneşti, de la găluştele grase în foi de varză (un fel de sarmale enorme, răscroite după mintea ardeleanului) la fripturi numite după toponimic (de Turda, de pe Someş, de Cluj) ori până la plăcintele pe piatră ale locuitorilor din Apuseni şi din ţinutul Pădurenilor. Acestea toate le veţi regăsi în amplul volum dedicat Transilvaniei, comentate după gustul şi limba unui ardelean sadea. Luaţi, dar, brişca şi tăiaţi o bucată de slănină, numai bună de alăturat păhărelului de pălincă. Vă aşteaptă o carte de reţete colosale. Sporla gătit!

Şi nu uita... Poţi câştiga un set complet din colecţia ?Poveştile Bucătăriei Româneşti?, participând la concursul desfăşurat la Radio România Actualităţi în perioada 26 iulie - 6 august, din cadrul emisiunii ?La minut?. Mai multe detalii găsiţi la: www.romania-actualitati.ro.

×
Subiecte în articol: Jurnalul National
Parteneri
Urmează o lună cu temperaturi neobișnuite în România
x close