Antena 3 CNN Actualitate Media Revista presei - 2 decembrie: România cere Comisiei Europene ajutor financiar pentru şomerii de la Nokia

Revista presei - 2 decembrie: România cere Comisiei Europene ajutor financiar pentru şomerii de la Nokia

Revista presei - 2 decembrie: România cere Comisiei Europene ajutor financiar pentru şomerii de la Nokia
Sursa foto: Foto: Agerpres
de M.Z.    |    02 Dec 2011   •   11:04
Fin.ro: România cere Comisiei Europene ajutor financiar pentru şomerii de la Nokia. În decembrie, România va trimite Comisiei Europene cererea pentru a beneficia de finanţare prin Fondul european de ajustare la globalizare (FEG) în cazul angajaţilor Nokia, care a decis să-şi relocheze afacerile din România în Asia. Fondul are un buget potenţial anual de 500 de milioane de euro, pentru a facilita reinserţia profesională a lucrătorilor.

Puterea: Adio chioşcuri lângă metrou. Magazinele, florăriile, chioşcurile şi rulotele cu marfă vor dispărea din apropierea staţiilor de metrou, ca urmare a unei decizii transmise de Metrorex. Şefii Regiei sunt nemulţumiţi de faptul că micii întreprinzători nu le-au cerut avizul înainte de a-şi începe afacerea. În schimb, chioşcurile din interiorul staţiilor de metrou vor funcţiona în continuare fără probleme. Singurele care vor rămâne în picioare vor fi chioşcurile de ziare.

România liberă: Reguli mai stricte la Bruxelles. De la 1 ianuarie 2012, eurodeputaţii găsiţi a fi în conflict de interese vor putea fi sancţionaţi inclusiv cu retragerea mandatului. Totodată, se înăspresc restricţiile referitoare la activităţile pe care le pot desfăşura membrii Parlamentului
European. Totodată, membrii PE vor trebui să se „abţină" de la a primi cadouri cu o valoare mai mare de 150 de euro. În caz contrar, acestea vor trebui înmânate preşedintelui PE. Totul „graţie" scandalului în care a fost implicat şi eurodeputatul român Adrian Severin.

Jurnalul naţional: Caz incredibil în Sicilia: Trei fraţi au făcut infarct în aceeaşi zi. Sora lor nu a fost anunţată pentru că şi ea suferă de inimă. Doi dintre fraţi, Guido Garofalo, de 45 de ani şi Alberto Garofalo, de 53, au murit în urma atacurilor de cord. Cel de-al treilea frate, Salvatore Garofalo, de 57 de ani, a suferit un infarct chiar în incinta spitalului Garibaldi din Catania, unde îşi vizita mama bolnavă. Medicii au reuşit să intervină la timp, salvând viaţa bărbatului.

Adevărul: Cum se colorează politic regiunile istorice. Toate aceste regiuni politice ale României sunt dominate categoric de USL, cu un scor dublu faţă de partidele aflate acum la putere, care abia dacă reuşesc în unele zone să adune, în eventualitatea unor algeri, 20% din voturi.

Gandul.info: Funeriu: Desfiinţarea şcolilor profesionale, în interesul financiar al unor universităţi mediocre. Ministrul Educaţiei, Daniel Funeriu, nu a ratat ocazia să critice deciziile luate în trecut în învăţământ. Acesta spune că prin desfiinţarea şcolilor profesionale s-a făcut un rău imens acestei ţări pentru că mii de copii şi-au continuat studiile doar ca nişte universităţi mediocre să aibă potenţiali studenţi.









×
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close