Antena 3 CNN Actualitate Media România, mai presus de clişee. Faţa frumoasă a ţării noastre, prezentată într-un reportaj al jurnaliştilor francezi

România, mai presus de clişee. Faţa frumoasă a ţării noastre, prezentată într-un reportaj al jurnaliştilor francezi

România, mai presus de clişee. Faţa frumoasă a ţării noastre, prezentată într-un reportaj al jurnaliştilor francezi
Sursa foto: Foto: m6.fr
03 Dec 2012   •   12:09

Obişnuiţi să ne critice, jurnaliştii străini au şi cuvinte de laudă la adresa României. O demonstrează un reportaj al jurnaliştilor de la televiziunea franceză M6, în care este prezentată şi faţa frumoasă a României. Sute de studenţi aleg ţara noastră pentru a-şi continuă studiile, iar artiştii români fac furori peste hotare.

România. O ţară din est, aflată la 2.000 de kilometri de Paris. O ţară de 22 de milioane de locuitori. O ţară care nu mai suportă să fie redusă mereu la acelaşi clişeu.

VEZI AICI REPORTAJUL JURNALIŞTILOR FRANCEZI

Pregătiţi să privească dincolo de imaginea negativă care ne caracterizează ţara în fara graniţelor, jurnaliştii francezi  au venit hotărâţi să descopere şi ce are România frumos de oferit. De exemplu, sute de studenţi francezi aleg să vină la noi în ţară pentru a studia medicina.

Deşi îşi plătesc studiile, tinerii spun că preţul este convenabil pentru înalta calitate a învăţământului românesc. Mai ales că diplomele le sunt recunoscute nu numai la ei acasă, dar în toată Europa.

Artiştii români sunt şi ei consideraţi un exemplu al valorilor pe care România le exportă peste hotare.

Francezii nu uită nici de minunile neatinse încă de civilizaţie, ascunse de munţii noştri. Prea puţini se îndură însă să şi investească, spun jurnaliştii francezi, care îl dau drept exemplu pe Prinţul Charles.















×
Parteneri
El este tânărul de 27 de ani, ucis pe o stradă din Suceava!
x close