Antena 3 CNN Actualitate Media Sarkozy, acuzat că spionează jurnaliştii "incomozi"

Sarkozy, acuzat că spionează jurnaliştii "incomozi"

Sarkozy, acuzat că spionează jurnaliştii "incomozi"
Sursa foto: Foto: info-wars.org
03 Noi 2010   •   11:50

Nicolas Sarkozy se confruntă cu noi acuzaţii de spionaj din partea jurnaliştilor francezi. Săptămânalul de satiră Le Canard Enchaîne susţine că preşedintele i-a cerut şefului direcţiei centrale de informaţii interne să spioneze anumiţi jurnalişti "incomozi", informează Le Parisien.

Jurnaliştii Le Canard spun că liderul Franţei a obţinut facturile detaliate de la telefonale de fix şi de mobil, anchetându-le apoi sursele. Se pare că directorul serviciului de informaţii ar fi creat un grup special pentru această misiune.

În plus, ziariştii au anunţat că mai multe calculatoare au fost furate din redacţiile Le Point şi Mediapart, precum şi de la domiciliiul unui jurnalist Le Monde.

În luna septembrie, conducerea Le Monde a anunţat că dă în judecată biroul preşedintelui Nicolas Sarkozy pe motiv de spionaj. Avocaţii Le Monde deţin probe care arată că există înregistrări ce redau convorbirile telefonice ale jurnaliştilor, în scopul aflării unor surse.

Aceste înregistrări au legătură cu scandalul L'Oreal, în care este implicat preşedintele Sarkozy, şi care ar fi fost comandate chiar de conducerea statului.



×
Subiecte în articol: Nicolas Sarkozy spionaj jurnalisti
Parteneri
Harta voturilor din Bucureşti. Cât "teren" controlează candidaţii
x close