Antena 3 CNN Actualitate Media "Sinteza Zilei" prezintă adevăratul portret al României de astăzi

"Sinteza Zilei" prezintă adevăratul portret al României de astăzi

"Sinteza Zilei" prezintă adevăratul portret al României de astăzi
Sursa foto: Foto: Intact Images
de S.T.    |    11 Apr 2012   •   22:05

Mihai Gâdea a continuat, miercuri seară, în cadrul emisiunii "Sinteza Zilei", să prezinte adevăratul portret al României de astăzi.

O Românie crudă în care se regăsesc imagini dureroase pe care politicienii nu vor să le vadă, cu toate că ei au produs această realitate.

Oraşe întregi dispar de pe hartă! Se întâmplă în România fără patimă, unde  zeci de întreprinderi au fost vândute la fier vechi de proprietari fără scrupule, apoi s-au transformat în ruine ce au tras după ele în gaura sărăciei zeci de oraşe.

Am sărăcit şi ne-am pierdut speranţa la un trai decent. Odată considerate mândria ţării, multe fabrici din România au fost distruse de privatizări.


În Anina, un oraş minier din vestul ţării, şomajul e sub 20%, în realitate însă, pe oricine întrebi se plânge că nu are un loc de muncă.

După peste 200 de ani de la înfiinţare, mina a fost închisă. Şi fabrica de cherestea din oraş a fost închisă, după privatizare. Aceeaşi soartă a avut-o şi fabrica de clei şi detergent, care acoperea tot necesarul pentru România. Nici din fabrica de melană nu a mai rămas nimic, la fel ca şi din fostul IAS.

Responsabilii României şi-au bătut joc de bogăţia ţării şi continuă să o facă.

Firma canadiană Roman Copper, care a câştigat licitaţia pentru privatizarea Cupru Min , oare în ce stadiu va aduce mina?

Realizatoarea emisiunii "Panorama", Oana Stănciulescu, a fost invitata lui Mihai Gâdea, la "Sinteza Zilei" şi a comentat reportajul revoltător, realizat de cei din echipa lui Carmen Avram. 
 

 


În opinia ei, nu este exclus ca o situaţie similară celei de la Aninia să existe în curând şi la Abrud. "Dacă nu se schimbă condiţiile de privatizare care sunt acum în vigoare, sunt 100% şanse ca privatizarea Cupru Min să urmeze drumul celei de la Anina(...) Guvernul nu face decât să vândă pe nimic un zăcământ important de cupru", a afirmat realizatoarea tv.

Oana Stănciulescu consideră că rafinăriile ar trebui puse pe picioare, iar acest zăcământ de cupru ar trebui prelucrat în România.

Un alt reportaj remarcabil, marca "În premieră", creionează şi el adevăratul portret al României de astăzi.

 

 

 

 


Traficul de carne vie a luat amploare în ţara noastră fără patimă. Tot mai multe adolescente cad în capcana proxeneţilor. Fetele sunt bătute crunt, violate și obligate să se prostitueze.

Citeşte şi: Portretul României crude: ghetouri, sărăcie, mizerie, mafie şi resemnare

VEZI AICI ÎNREGISTRAREA INTEGRALĂ A EMISIUNII "Sinteza Zilei" DE LA ANTENA 3

 

×
Subiecte în articol: Sinteza Zilei privatizare
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close