Sorin Oprescu la Sinteza Zilei: Băieţii din PSD lucrează încet, dar asemenea unor tauri

de L.D.    |    10 Mai 2012   •   21:41
Sorin Oprescu la Sinteza Zilei: Băieţii din PSD lucrează încet, dar asemenea unor tauri foto:antena3.ro Exclusiv

În această seară, la Sinteza Zilei, aflăm în exclusivitate cele mai interesante culise ale finalei Europa League chiar de la organizatorul principal, primarul general al Capitalei Sorin Oprescu.

Pe cine a felicitat Prinţul Felipe şi de ce? Câte milioane de euro a caştigat România din organizarea finalei şi ce spune presa spaniolă şi internaţională despre România în urma acestui spectacol de pe Naţional Arena, sunt doar câteva întrebări la care primarul general ne va răspunde în această seară. 

URMĂRIŢI ÎN DIRECT INTERVIUL PRIMARULUI SORIN OPRESCU

- Au încăput toţi pe stadion, şi noul, şi vechiul Guvern. Au fost şi o serie întreagă de vârfuri ale sportului românesc, pentru un singur lucru.. am dorit să le arăt că se poate.- Prinţul Felipe era încântat, mi-a strâns mâna şi m-a felicitat.

- Evenimentul a fost prezentat ca un eveniment cu un grad de risc ridicat. Chiar am încercat rezistenţa stadionului în nenumărate rânduri, tot am avut emoţii. Şi la organizare am avut mari emoţii, dar alături de oamenii care s-au ocupat de toate problemele, Poliţia, cei care s-au ocupat de FunZone-uri, RATB-ul, organizatorii, a ieşit totul bine.

- Rapoartele vorbeau de 28 de milioane de euro aduse în România de acest eveniment.

- Am vrut să arătam că suntem la fel de civilizaţi, că ne iubim la fel de mult ţara ca şi ei.- Sfârşitul meciului m-a impresionat cel mai tare. Când am văzut că toate au mers bine şi 55,000 de oameni eu aplaudat, mi-a crescut inima.

- Domnul Băsescu a fost invitat oficial, conform protocolului, dar nu a venit. Probabil că e supărat pe schimbarea Guvernului şi de asta nu a vrut să vină.- Eu cu domnul Blaga avem o relaţie bună. De câte ori i-am cerut ajutorul pentru oraş, a răspuns cu "prezent" şi a fost acolo,  aşa că îl respect pentru asta.

- E bine să te uiţi cu 6 ochi la contracandidaţii tăi. Unii sunt oneşti, alţii fac pe oneştii.

- Eu nu ma apuc să îmi denigrez candidaţii, nu am făcut asta în viaţa mea. Dar nu trebuie nici să aştepţi să îţi ia familia să ţi-o întoarcă pe toate părţile, atunci nu trebuie să taci.

- Nu sunt eu de vină că tramvaiele au făcut accident. A fost pur o greşeală umană. Noi nu avem bani să cumpărăm un tramvai cu 2 milioane jumate. Acum nu mai este nimeni în stare gravă.

- Primul lucru care l-am cerut la pasaje a fost să îmi aşeze lumina cum trebuie. Sunt şi eu şofer şi ştiu cum e să conduci şi să nu ai vizibilitate bună.

- RATB-ul va trebui să plătească daune celor răniţi în accident.

- Eu le spun bucureştenilor că dacă nu bagă votul unde trebuie, mai găsesc ăştia ceva de tăiat.

- Eu nu am ce să îmi reproşez. Dacă aveam ce să îmi reproşez nu mai veneam aici să mă vadă o ţară întreagă.

- Din mandatul pe care îl închei acum sunt mulţumit că am încheiat lucrările pe care alţii nu au fost în stare să le facă, unele din ele fiind începute de 7 ani de zile.

- Promisiunile mele sunt:  un portofoliu care să salte Bucureştiul, evenimente de genul celui de aseară, care să arată că România este pe hartă, şi oameni cu zâmbete pe faţă.  Vreau să transform oraşul acesta în cel pe care oamenii şi-l doresc de 22 de ani. 

- Azi-noapte la 1,25 am fost şi am inspectat toaletele de la stadion. Am observat că nu s-au mai urcat ca animalele cu picioarele pe WC, hârtia igienică era la locul ei, nu o luase nimeni acasă, oglinzile nu erau sparte, aparatele cu săpun erau întregi. Am mai dat o lovitură imperialismului.

- Cunoscându-i pe băieţii din PSD pot să spun că se mişcă încet, dar se mişcă asemenea unor tauri. Cei din PDL sunt ca nişte coioţi, care aşteaptă să înghită câte un taur.

- Cred cu tărie că după toate neajunsurile, oamenii nu vor mai face greşeala pe care au făcut-o. Puterea a gata. Cea mai mare greşeală a lor a fost infatuarea că pot face orice.

Parteneri
x close