Antena 3 CNN Actualitate Media Succesul "Fifty Shades of Grey" a adus 5.000 de dolari fiecărui angajat din filiala americană a editurii Random House

Succesul "Fifty Shades of Grey" a adus 5.000 de dolari fiecărui angajat din filiala americană a editurii Random House

Succesul "Fifty Shades of Grey" a adus 5.000 de dolari fiecărui angajat din filiala americană a editurii Random House
Sursa foto: Foto: kenlevine.blogspot.com
08 Dec 2012   •   16:25

Succesul comercial înregistrat de cărţile din trilogia erotică "Fifty Shades of Grey" a adus fiecărui angajat al filialei americane a editurii Random House o primă de Crăciun în valoare de 5.000 de dolari, informează contactmusic.com.
   
Astfel, fiecare angajat al prestigioasei edituri americane va primi un bonus de 5.000 de dolari, dacă lucrează pentru această companie de cel puţin 12 luni, informează New York Times.
   
Markus Dohle, CEO-ul editurii Random House, a făcut, vineri, acest anunţ, care a fost întâmpinat de angajaţii companiei cu aplauze ce s-au întins pe durata mai multor minute. Markus Dohle a spus că aceaste prime consistente au fost posibile graţie succesului comercial deosebit de care s-au bucurat cele trei volume din seria "Fifty Shades of Grey" - "Fifty Shades of Grey", "Fifty Shades Darker" şi "Fifty Shades Freed" -, vândute în peste 35 de milioane de copii doar în Statele Unite.

Deşi prima de 5.000 de dolari este acordată doar angajaţilor care lucrează pentru Random House de cel puţin un an, ceilalţi angajaţi ai editurii, care au o vechime mai mică, vor primi şi ei bonusuri de Crăciun, în funcţie de numărul de luni care au trecut de când au început să lucreze pentru companie.
   
Recent, "Fifty Shades of Grey" a devenit volumul pentru adulţi care a ajuns cel mai repede la pragul de 1 milion de copii vândute în format paperback.
   
Potrivit editurii Trei, care a tradus romanele în limba română cu titlurile "Cincizeci de umbre ale lui Grey", "Cincizeci de umbre întunecate" şi "Cincizeci de umbre descătuşate", trilogia "Fifty Shades" este un bestseller mondial absolut, fiind lider pe site-urile Amazon.com, New York Times Bestseller, Amazon.co.uk şi Bookseller. Potrivit aceleiaşi edituri, trilogia scrisă de romanciera britanică E.L. James a marcat o nouă eră în industria cărţii: după ce a devenit un hit mondial ca e-book, trilogia a fost publicată în format de carte tipărită, înregistrând vânzări de peste 60 de milioane de exemplare pe plan mondial în primele şase luni de la apariţie. Cele trei romane au fost traduse în 50 de limbi, iar apariţia lor a fost salutată de celebrele publicaţii New York Times şi Wall Street Journal. Drepturile de ecranizare a trilogiei au fost achiziţionate de studiourile Universal Pictures.
   
Acţiunea romanelor din seria "Fifty Shades" se pretează polemicilor. Inspirate iniţial din cea mai în vogă idilă în rândul adolescenţilor din acest moment, cea dintre personajele Edward şi Bella din franciza "Twilight", cărţile romancierei E. L. James iau o cu totul altă turnură. În Seattle, Anastasia Steele, o studentă în vârstă de 22 de ani şi încă virgină, cedează în faţa şarmului şi a practicilor sado-masochiste ale miliardarului Christian Grey.
   
Graniţa dintre erotic şi pornografic a devenit centrul unor polemici intense dincolo de Atlantic, unde vânzările au explodat. Volumele din trilogie au fost cenzurate în bibliotecile din comitatul Brevard din statul american Florida, din cauza conţinutului lor considerat inacceptabil. Alţii vorbesc însă despre apariţia unui nou gen literar, "mummy porn", destinat menajerelor în vârstă de până la 50 de ani, aflate în căutarea unei soluţii facile pentru a-şi condimenta căsniciile.
   
Pentru rolul Anastasiei Steele au fost vehiculate numele actriţelor Emma Watson, Katie Cassidy şi Scarlett Johansson, iar pentru regia primului film din serie este vehiculat numele actriţei americane Angelina Jolie.

×
Subiecte în articol: angajat bonus
Parteneri
Elena Mateescu anunță o nouă schimbare a vremii, de Florii
x close