Antena 3 CNN Actualitate Media Tăriceanu: Băsescu are o gândire comunistă. Asta arată instalarea telefonului STS la sediul său de campanie

Tăriceanu: Băsescu are o gândire comunistă. Asta arată instalarea telefonului STS la sediul său de campanie

Tăriceanu: Băsescu are o gândire comunistă. Asta arată instalarea telefonului STS la sediul său de campanie
Sursa foto: Foto: Antena 3
19 Iul 2012   •   23:56

Fostul premier al României Călin Popescu Tăriceanu a spus, joi seara, în cadrul emisiunii „Sinteza Zilei“ că existenţa unor căi de comunicaţii ale STS instalate la sediul de campanie al lui Traian Băsescu arată maniera comunistă de gândire a preşedintelui suspendat.

„Este o problemă serioasă care cred că trebuie rezolvată. Ideea de a avea un telefon operativ şi un telefon secret pentru Băsescu ţine de maniera lui de a gândi, de profilul lui, de gândire. Pot să vă spun un lucru, când am fost prim-ministru eu am refuzat să am acasă acest tip de comunicaţie. Există comunicaţii normale la Guvern şi în cazul în care există situaţii de urgenţă se pot folosi mijloacele de comunicare uzuală pentru a fi avertizat. Te duci la birou şi ştii ce ai de făcut mai departe. Mie mi se pare elocvente şi definitorii pentru profilul lui (n.r. - Traian Băsescu) şi modul lui de a gândi care derivă din maniera pre-decembristă, din perioada comunistă, când la mare preţ erau aceste telefoane. Cine avea telefon secret înseamnă că era ştab. Şi era mare lucru să le foloseşti“, a declarat Tăriceanu.

„Eu, cât am fost prim-ministru, am preferat să folosesc sistemul de comunicaţii uzuale pentru că nu aveam secrete. [...] Foarte rar se întâmplă nişte lucruri ca să fie protejate şi înconjurate de secret. Foarte rar. În rest, într-o democraţie subiectele în discuţie sunt subiecte publice, n-ai de ce să te fereşti de opinia publică, n-ai de ce să te fereşti de nimeni, de presă ş.a.m.d.“, a mai spus fostul premier.

El a adăugat că a fost edificatoare şi maniera preşedintelui suspendat Traian Băsescu de a răspunde atunci când a invocat necesitatea de a comunica rapid cu SPP.

„Un astfel de subiect face parte din categoria acelor subiecte parazitare din această perioadă de campanie care ne fac să ne ducem cu discuţia în alt plan decât în plan principal“, a precizat Călin Popescu Tăriceanu.



×
Parteneri
România, sub asaltul valului de praf saharian
x close