Antena 3 CNN Actualitate Media The Independent: Încercarea lipsită de onoare a lui Sarkozy de a hărţui romii din Franţa, un eşec

The Independent: Încercarea lipsită de onoare a lui Sarkozy de a hărţui romii din Franţa, un eşec

The Independent: Încercarea lipsită de onoare a lui Sarkozy de a hărţui romii din Franţa, un eşec
Sursa foto: Foto: Intact Images
03 Aug 2011   •   09:54

Încercarea lipsită de onoare a preşedintelui francez de a hărţui romii din Franţa a fost un eşec, întrucât romii repatriaţi în Bulgaria şi România s-au întors şi trăiesc în condiţii mai dure, informează The Independent. Iar partea cea mai tragică, susţin jurnaliştii britanici, este că Nicolas Sarkozy ştia ce se va întâmpla.

Potrivit publicaţiei britanice, Sarkozy a vrut însă să împrumute retorica partidului de extremă-dreapta Frontul Naţional, într-o încercare de a-şi îmbunătăţi procentele din sondaje.

În ciuda criticilor internaţionale faţă de hărţuirea celei mai mari minorităţi din Europa, aproape 500 de tabere de romi au fost demolate şi 10.000 de membri ai acestei etnii au fost repatriaţi în România şi Bulgaria.

Adulţii au rămas fără locurile de muncă, copiii şi-au întrerupt şcoala, accesul la apă şi electricitate a fost tăiat, iar programele de vaccinare oprite. În plus, presiunea şi intimidările din partea autorităţilor au crescut, tabere ale romilor fiind atacate cu cocteiluri Molotov.

Jurnaliştii britanici mai susţin că preşedintele francez a încercat, prin intermediul acestor măsuri, să atragă atenţia presei şi să-şi crească popularitatea.

 

×
Parteneri
Judecătoarea din dosarul lui Vlad Pascu rămâne în funcție! CSM a decis
x close