Antena 3 CNN Actualitate Media The Independent: Pantofii împărţiţi de Elena Udrea, un gest de umanitate

The Independent: Pantofii împărţiţi de Elena Udrea, un gest de umanitate

The Independent: Pantofii împărţiţi de Elena Udrea, un gest de umanitate
Sursa foto: Foto: The Independent
18 Iul 2010   •   17:16

Nu toţi jurnaliştii străini critică gestul ministrului Elena Udrea, care a împărţit, printre altele, pantofi cu toc sinistraţilor de la Săuceşti. După ce ştirea a apărut în cotidianul britanic The Telegraph, unul dintre editorialiştii de la The Independent scrie că şi-ar dori să întâlnească pe cineva ca Elena Udrea, în cazul în care ar fi trecut printr-un dezastru.

Motivul? Udrea a arătat, spune jurnalista, o înţelegere superioară a naturii umane afectate de dezastru. Atunci când se confruntă cu nenorociri, oamenii tind să piardă din vedere viitorul. Însă un cadou precum o pereche de pantofi cu toc le poate reaminti femeilor afectate că există o lume mai bună şi le poate da speranţa că va veni un moment în care vor face din nou parte din această lume, scrie Joan Smith pentru The Independent.

Jurnalista compară situaţia cu cea a unei familii din Haiti, care, după cutremur, avea grijă de o pisică. S-ar spune că după o astfel de nenorocire, familia, care trăia în condiţii mizere, nu mai avea de ce să aibă grijă de o pisică. ?Tocmai aceste gesturi arată natura umană. Suntem creaturi cu imaginaţie şi tocmai asta a vrut cadoul ministrului Udrea să stimuleze? notează Smith.

Joan Smith este colaborator al ziarului The Independent, cunoscută pentru activismul în domeniul drepturilor omului. Articolele sale se axează mai ales pe teme ca feminismul şi ateismul.

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Elena Udrea The Independent
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close