Antena 3 CNN Actualitate Medic infecționist: ”Toate spitalele sunt afectate de focare de infecție cu COVID-19”

Medic infecționist: ”Toate spitalele sunt afectate de focare de infecție cu COVID-19”

Dr. Valeriu Gheorghiță, medic infecționist la Spitalul Militar din Capitală, susține că pandemia de COVID nu poate fi controlată numai de personalul medical, ci și de populația care ar trebui să respecte regulile de igienă.

Medic infecționist: ”Toate spitalele sunt afectate de focare de infecție cu COVID-19”
de Andreea Cigolea    |    09 Sep 2020   •   10:50

Din păcate, viitorul nu sună chiar bine din anumite puncte de vedere și anume din cauza faptului că până și spitalele non-COVID vor ajunge să fie afectate de focare.  

”La Ana Aslan avem 20 de locuri deja ocupate la ATI. De asemenea sunt 120 de locuri pentru pacienții cu forme asimptomatice, ușoare și medicii care necesită evaluare. E evident un efort foarte mare. Cum ne spuneau și colegii mei e un efort care sperăm să fie urmat de un succes în ceea ce privește managementul acestor pacienți. Pandemia nu va fi controlată doar printr-un efort al sistemului medical, ci trebuie controlată în prespital. Știm cum să ne protejăm, lucru care ne face viața mai ușoară. Din punct de vedere a spitalelor sunt foarte bine definite spitalele Covid, non-Covid, iar toate spitalele sunt afectate de focare de infecție, probabil că în viitorul imediat vom asista la o răspândire în mediul spitalicesc.

Personalul medical, o verigă importantă în acest lanț epidemiologic

Personalul medical în sine poate să reprezinte o verigă importantă în acest lanț epidemiologic. Este important să respectăm regulile pe mai departe, să avem circuite funcționale la nivelul spitalelor. Asta este datoria noastră. Ceea ce este în afara spitalului ține de responsabilitatea individuală și a autorităților. Cred că sistemul medical va fi supus unui efort deosebit de mare, mai ales că vorbim de venirea sezonului rece, când vor apărea virozele de sezon, gripa sezonieră. Toate aceste măsuri de prevenție sunt măsuri care ne protejează inclusiv pentru gripă, viroze” a explicat Dr. Valeriu Gheorghiță, conform Gândul. 

×
Subiecte în articol: Valeriu Gheorghiţă
Parteneri
Situaţie critică în Slănic Prahova: o stradă s-a surpat! ISU intervine
x close