Antena 3 CNN Actualitate Medicii, dărâmați după tragedia de la Piatra Neamț. ”Sunt lucruri de care le e frică”

Medicii, dărâmați după tragedia de la Piatra Neamț. ”Sunt lucruri de care le e frică”

Medicii de specialitate sunt din ce în ce mai extenuaţi și există riscul ca aceștia să cedeze din punct de vedere psihic, avertizează președintele Sindicatului Medicilor din Neamț.

Medicii, dărâmați după tragedia de la Piatra Neamț. ”Sunt lucruri de care le e frică”
Sursa foto: Pexels.com
de Silvia Țigănilă    |    17 Noi 2020   •   10:45

Mai mult, sunt din ce în ce mai speriaţi că o tragedie similară s-ar putea repeta în orice clipă din moment ce dotările spitalelor sunt vechi și depășite de situație.

”Aș trage un semnal de alarmă. Nu vreau să judec pe nimeni. Să fim uniți cumva și să ne gândim și la starea acestor salariați pentru că s-ar putea într-o bună zi să cedeze rând pe rând psihic și să nu-și mai facă treaba. Nimeni nu se gândește la acest aspect”, a spus președintele Sindicatului Medicilor din Neamț.

Medicii sunt foarte speriați. ”Îmi spuneau că nu mai vor să lucreze la ATI”

Medicii, dărâmați după tragedia de la Piatra Neamț

”Sunt lucruri de care lor le este frică, nu vor să ajungă la pușcărie”, a precizat președintele Sindicatului Medicilor din Neamț.

”S-au perindat zeci de manageri fără nicio știință de management medical. Eu nu spun că nu sunt buni la restaurante, dar în management medical trebuie să ai o experiență”, a adăugat liderul de sindicat.

Noi detalii din ancheta spitalului groazei. Care ar fi fost adevărata cauză a incendiului

Noi detalii uluitoare ies la iveală din cadrul anchetei de la spitalul groazei din Piatra Neamț. Potrivit unor surse, cauza incendiului ar fi fost supraîncălzirea mai multor prelungitoare de calitate slabă, iar izbucnirea incendiului ar fi dus și la o explozie.

Între timp, cinci cadavre nu au putut fi identificate în urma autopsiilor, astfel încât urmează efectuarea unei expertize ADN.

Filmul tragediei de la Piatra Neamț. Ce s-a întâmplat imediat după ce izbucnit incendiul

Antena 3 a refăcut filmul tragediei de la Piatra Neamț. Salvatorii au ajuns în 5 minute la spital și au stins flăcările de pe etajul 2 al unității sanitare în aproximativ 20 de minute.

150 de pompieri au intervenit la fața locului, dar era deja prea târziu pentru pacienții aflați în saloanele de pe secția de Terapie Intensivă.

Citiți și: Cadrele medicale avertizează: "Tragedia de la Spitalul Județean Neamț se poate repeta în orice spital din țară"

×
Subiecte în articol: Piatra Neamț medici incendiu
Parteneri
Urmează o lună cu temperaturi neobișnuite în România
x close