Antena 3 CNN Actualitate Cadrele medicale avertizează: "Tragedia de la Spitalul Județean Neamț se poate repeta în orice spital din țară"

Cadrele medicale avertizează: "Tragedia de la Spitalul Județean Neamț se poate repeta în orice spital din țară"

Sindicatul Liber al Cadrelor Medii Sanitare - Sanitas - avertizează că tragedia de la Spitalul Judeţean Neamţ se poate repeta oricând şi la alte unităţi medicale din ţară. Motivele sunt lipsa echipamentelor medicale şi suprasolicitarea personalului.

 Cadrele medicale avertizează: "Tragedia de la Spitalul Județean Neamț se poate repeta în orice spital din țară"
Sursa foto: Hepta
de Claudia Popovici    |    16 Noi 2020   •   23:15

Membrii Sanitas, care marţi organizează o acţiune de protest în tăcere, în faţa Guvernului, au avertizat că putem fi martori oricând ai unei noi tragedii similare celei de la Piatra Neamţ.

Sindicatul Liber al Cadrelor Medii Sanitare atrage atenţia că lipsa echipamentelor medicale adecvate, a infrastructurii tehnice învechite și suprasolicitarea personalului reprezintă cauze care pot declanşa o nouă tragedie.

Biroul Executiv al Federației spune că autorităţile încep discuţiile despre problemele din Sănătate abia atunci când se întâmplă astfel de tragedii. Totul durează doar până trece efectul emoţional, iar problemele cadrelor medicale sunt, din nou, date uitării.

Prin tăcere, devenim complicii guvernanţilor la distrugerea sistemului medical

Sanitas le cere angajaților din Sănătate să își „unească vocile pentru a cere autorităților să se trezească la realitate și să facă ceea ce este absolut necesar pentru funcționarea normală a acestui domeniu. Altfel, prin tăcerea noastră, riscăm să devenim complicii guvernanților la distrugerea sistemului medical public din România.", susțin sindicaliștii.

„Colegii noștri își fac datoria profesională zi de zi la locul de muncă, încercând să găsească soluții la problemele cu care se confruntă permanent: sunt disfuncționalități generate de lipsa de materiale, de personal, de circuite, de dotări tehnice și de proceduri. Din nefericire, expresia este la ordinea zilei în majoritatea instituțiilor medicale publice, iar efectele sunt resimțite în egală măsură de angajați, de pacienți și de familiile acestora”, se arată într-un comunicat dat publicităţii luni.

Sanitas acuză public „managementul defectuos și lipsa de coordonare a autorităților care răspund de buna funcționare a sistemului de sănătate, uzura fizică și morală avansată a infrastructurii tehnice, lipsa de resursă umană calificată din instituțiile sanitare, interesul scăzut pentru sănătatea și securitatea angajaților la locul de muncă, lipsa dotărilor medicale, formalismul și superficialitatea cu care sunt tratate instructajele periodice, respectarea protocoalelor și a procedurilor interne, insuficiența materialelor și echipamentelor medicale și de protecție”.

 

 

×
Subiecte în articol: sanitas
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close