Antena 3 CNN Actualitate Mesaj de avertizare emis de o bancă importantă din România: "Atenţie, puteţi rămâne fără bani în conturi"

Mesaj de avertizare emis de o bancă importantă din România: "Atenţie, puteţi rămâne fără bani în conturi"

Una dintre instituțiile financiare din România cu cel mai mare portofoliu de clienți a lansat un mesaj de avertizare cu privire la o înșelătorie care ne poate lăsa fără banii în conturi.

Mesaj de avertizare emis de o bancă importantă din România: "Atenţie, puteţi rămâne fără bani în conturi"
Sursa foto: GettyImages
de Claudia Popovici    |    04 Dec 2023   •   21:26

Perioada Sărbătorilor de iarnă, atunci când majoritatea din noi fac multe plăţi online este un prilej pentru atacatorii cibernetici de a folosi noi metode de înșelăciune.

În acest context, CEC Bank, una dintre instituțiile financiare din România cu cel mai mare portofoliu de clienți, a lansat un mesaj de avertizare cu privire la înșelătoriile care ne pot lăsa fără bani în conturi. 

Vorbim în principal de mesaje care se folosesc de numele instituţiei. Mai exact, hackerii se folosesc de semnăturile băncilor pentru a retrage banii de pe cardurile clienţilor.

Tocmai de aceea instituţia recomandă clienților să nu acceseze niciun link sau să deschidă documente care nu par a fi oficiale și sigure.

"Frauda online sau actul de tip phishing este o modalitate de păcălire a victimelor cu scopul de confirmare/colectare de date sau de a obține bani ilegal. Este important să fii vigilent deoarece poți primi aceste mesaje prin diverse canale, de la e-mail, SMS, rețele sociale, apeluri telefonice de la persoane care pretind a fi angajați ai băncii sau intermediari din partea băncii sau a altor instituții renumite etc.

Citeşte şi: Nouă înşelăciune în numele Poliției Române și Interpol | Metoda folosită de atacatori

Nu da curs mesajelor suspecte, indiferent de forma sub care le primești. Vezi mai jos detalii la care să fii atent pentru a te feri de capcane. Îți reamintim că banca nu te va contacta niciodată pentru a-ți cere să confirmi useri și parole. În schimb, îți vom cere date personale pentru a-ți confirma identitatea atunci când ne contactezi tu.

  • Verifică expeditorul - vei descoperi că adresele de email doar seamănă și nu sunt cele oficiale. Fii atent la greșeli de redactare frecvente în cazul phishing-ului
  • Evită să accesezi link-uri sau atașamente din e-mail-uri suspecte. Folosește o soluție de securitate (antivirus) actualizată
  • Nu transmite nimănui datele cardurilor tale: număr card, CVV, PIN, useri și parole. Nu confirma tranzacții cu cardul pe care nu le-ai inițiat tu", recomanda instituția bancară. 

Citeşte şi: Motivul pentru care o bancă îşi închide sucursala din Parlamentul României

×
Parteneri
Patronii de păcănele riscă amenzi de 200.000 de lei dacă nu închid afacerile
x close