Antena 3 CNN Actualitate Prognoza meteo 1-5 iunie 2020. Vremea se schimbă în primele zile din iunie

Prognoza meteo 1-5 iunie 2020. Vremea se schimbă în primele zile din iunie

Meterologii nu au încă vești bune despre vreme. Abia de miercuri vremea se mai încălzește.

Prognoza meteo 1-5 iunie 2020. Vremea se schimbă în primele zile din iunie
Sursa foto: Pixabay.com
01 Iun 2020   •   19:05

Marți

Vremea va fi în general instabilã şi rece pentru începutul lunii iunie. În centrul, sudul şi sud-estul ţãrii cerul va avea înnorãri temporar accentuate şi mai ales în cursul zilei vor fi perioade în care se vor semnala averse, însoţite de descãrcãri electrice, iar pe arii restrânse de grindinã. În restul teritoriului, astfel de fenomene se vor semnala local. În intervale scurte de timp sau prin acumulare cantitãţile de apã vor depãşi 15...20 l/mp şi izolat 30...40 l/mp cu o probabilitate mai mare în Muntenia, estul Olteniei şi în Dobrogea. La munte, la altitudini mari vor fi precipitaţii şi sub formã de  lapoviţã sau ninsoare. Vântul va prezenta unele intensificãri în sud-vestul teritoriului, pe crestele montane, dar şi în timpul ploilor, când poate lua aspect de vijelie. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 12 şi 22 de grade, iar cele minime între 1 grad în depresiunile din estul Transilvaniei şi 11...12 grade pe litoral.

Miercuri

Deşi valorile termice vor fi mai ridicate decât în ziua precedentã, în cea mai mare parte a ţãrii vremea se va menţine rece pentru aceastã datã. Îmdeosebi în cursul zilei gradul de instabilitate atmosfericã va fi ridicat, astfel în nordul, centrul teritoriului şi în zonele de deal şi de munte şi pe arii restrânse în rest vor fi perioade de timp cu înnorãri accentuate, averse, trecãtor însoţite de descãrcãri electrice şi intensificãri de scurtã duratã ale vântului. Izolat se va semnala grindinã, iar cantitãţile de apã vor depãşi 10...15 l/mp.  În zona montanã înaltã, vor fi averse de mãzãriche, lapoviţã sau ninsoare. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 14 grade în estul Transilvaniei şi 24 de grade în vestul Olteniei, iar cele minime între 2 şi 13 grade.
Presiunea atmosferică va continua sa scada dinspre nord-est.

Joi

Vremea va continua sã se încãlzeascã, astfel cã valorile termice se vor situa în jurul celor normale pentru începutul lunii iunie, dar în vestul, nord-vestul şi centrul ţãrii, precum şi în zonele montane şi submontane din restul teritoriului, gradul de instabilitate atmosfericã va fi ridicat. Astfel, vor fi înnorãri temporar accentuate, frecvente descãrcãri electrice, averse ce vor avea caracter torenţial, izolat vijelii şi cãderi de grindinã. Pe alocuri cantitãţile de apã vor fi însemnate. În restul teritoriului, cerul va fi variabil, iar astfel de fenomene se vor semnala pe spaţii mici, în a doua parte a zilei. Vântul va avea intensificãri mai susţinute la munte, dar local şi temporar şi în celelalte zone, în special asociat averselor. Temperaturile maxime se vor încadra între 18 şi 28 de grade, iar cele minime între 6 şi 17 grade.

Vineri

Vremea va deveni caldã în toatã ţara, local cãlduroasã în sud şi în est, cu temperaturi maxime ce se vor încadra în general între 21 şi 31 de grade. Pe parcursul zilei, cerul va fi variabil, cu unele înnorãri şi pe spaţii mici averse slabe în zonele montane şi în sud-vest. Începând de seara, nebulozitatea se va accentua în jumãtatea de vest a teritoriului, unde va ploua pe arii relativ extinse şi se pot cumula cantitãţi de apã mai însemnate. Aversele vor fi însoţite şi de descãrcãri electrice. În restul teritoriului şi al intervalului, astfel de fenomene vor fi posibile izolat. Vântul va avea intensificãri la munte, cu viteze ce vor depãşi 70...80 km/h, dar local şi temporar şi în celelalte zone, cu precãdere în regiunile vestice şi în sud-est. Minimele termice vor fi cuprinse între 8 şi 18 grade.

×
Subiecte în articol: prognoza meteo
Parteneri
Termoenergetica opreşte apa caldă în 100 de blocuri din Bucureşti
x close