Antena 3 CNN Actualitate Mii de angajaţi ai Poştei Române au protestat la sediul Ministerului Comunicaţiilor

Mii de angajaţi ai Poştei Române au protestat la sediul Ministerului Comunicaţiilor

Mii de angajaţi ai Poştei Române au protestat la sediul Ministerului Comunicaţiilor
Sursa foto: Foto: Intact Images
02 Aug 2011   •   09:45

Aproximativ 2.000 de sindicalişti din Poşta Română au protestat în faţa Ministerului Comunicaţiilor şi Societăţii Informaţionale. Oamenii sunt îngrijoraţi de siguranţa locurilor de muncă şi nemulţumiţi de încălcarea unor prevederi din contractul colectiv de muncă, informeaMediafax.

Potrivit angajaţilor Poştei Române, compania se află într-un proces de reorganizare continuă, de peste doi ani, fiind pe pierdere, iar condiţiile de muncă şi materialele necesare activităţii nu au fost asigurate. Protestatatarii susţin că au fost nevoiţi să-şi cumpere materialele din bani proprii.

În plus, sindicaliştii sunt nemulţumiţi de concedierile anunţate de companie, dar şi de reducerea cu 10%.Oamenii fluieră, cerându-şi drepturile.

Mitingul de protest s-a încheiat la ora 11.00.

În ultimii ani, managementul CN Poşta Română nu a mai încheiat contracte noi prin care să aducă venituri, nu a mai adus activităţi noi, nu şi-a asumat deloc rolul de manager creativ ci doar pe acela de administrator mediocru, lucruri care au dus la intrarea companiei pe peirderi

"Prin organizarea acestei acţiuni Federaţia Sindicatelor din Poştă şi Comunicaţii doreşte să atragă atenţia Statului Român, care este acţionarul majoritar al CNPR prin Ministerul Comunicaţiilor, precum şi opiniei publice beneficiare de serviciile furnizate de Poşta Română de peste 150 de ani, asupra faptului că lipsa de performanţă a actualului management al CNPR va conduce la falimentul Poştei Române cu grave consecinţe asupra celor peste 34.000 de angajaţi şi a celor peste 12 milioane de beneficiari", spune BNS.

 

 

 

 

×
Parteneri
Guvernul a decis: Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte!
x close