Antena 3 CNN Actualitate Mii de medici, farmacişti și asistente, sponsorizaţi în secret de companii farmaceutice

Mii de medici, farmacişti și asistente, sponsorizaţi în secret de companii farmaceutice

Mii de medici, farmacişti și asistente, sponsorizaţi în secret de companii farmaceutice
Sursa foto: foto: Pixabay.com
08 Iul 2017   •   16:18

Peste 5.000 de doctori, farmacişti, asistente şi asociaţii profesionale au primit, anul trecut, sponsorizări din partea companiilor farmaceutice. Anul acesta ar putea fi ultimul în care firmele vor plăti taxele de participare ale cadrelor medicale la congrese, potrivit stiriletvr.ro.

Strategia Naţională Anticorupţie prevede ca Ministerul Sănătăţii să găsească alte soluţii pentru susţinerea financiară a educaţiei medicale. Potrivit unor surse judiciare, toate contractele încheiate în 2015, între medici şi companiile farmaceutice, au ajuns la DNA, arată „Ştirile TVR”.

Medicii sunt nevoiţi sã meargã la congrese ca sã cumuleze 40 de credite de educaţie medicalã pe an. Altfel, nu mai pot profesa. În general, companiile farmaceutice sunt cele care plãtesc transportul, hotelul şi taxele de participare. 

Anul trecut, DNA a început urmãrirea penalã a 77 de oncologi, pentru luare de mitã, pe motiv cã ar fi primit excursii în India ca sã prescrie anumite medicamente.Din cauza scandalurilor, companiile nu se mai înghesuie sã sponsorizeze doctorii şi asociaţiile profesionale.

 

×
Subiecte în articol: medici
Parteneri
Percheziții în Bucureşti: "Maestru spiritual” acuzat de trafic de persoane
x close