Antena 3 CNN Actualitate Mii de români au plătit pentru a avea trei cifre pe plăcuţa de înmatriculare a maşinii

Mii de români au plătit pentru a avea trei cifre pe plăcuţa de înmatriculare a maşinii

Mii de români au plătit pentru a avea trei cifre pe plăcuţa de înmatriculare a maşinii
06 Apr 2010   •   22:19

Dacă aveţi plăcuţă de înmatriculare cu două cifre, aflaţi că nu sunteţi la modă. Peste 3.000 de bucureşteni au plătit ca să renunţe la numărul vechi şi să poată avea trei cifre pe plăcuţă. Cel mai căutat număr e 666.

De când au apărut numere noi, cu trei cifre, bucureştenii nici nu mai vor să audă de plăcuţele vechi de înmatriculare. Peste 3.000 de şoferi au plătit ca să-şi radieze maşina şi să o reînmatriculeze doar ca să aibă plăcuţe cu trei cifre.

?Mai bine de jumătate din cei care vin la ghişeu vor numere cu trei cifre. Vor să-şi introducă anul naşterii 981, au încercat să-şi pună prenumele Dan, Leo, Geo?, a declarat Dan Moşescu Directorul Serviciului de Înmatriculări.

În Capitală, au fost înmatriculate, de la începutul anului, peste 13.000 de maşini cu numere preferenţiale, cu trei cifre, iar plăcuţele vechi au fost cerute doar de 1.700 de şoferi.

Primii clienţi la înmatriculări au fost cei cu maşini scumpe. Ca să iasă în evidenţă şi-au cosmetizat plăcuţele de înmatriculare, spun poliţiştii. Iar moftul nu e scump deloc - doar 85 de lei numărul preferenţial.

Şi cu toate că sunt peste 15 milioane de combinaţii posibile, cei mai mulţi bucureşteni au vrut plăcuţe cu 666, 999 sau 888. Au renunţat la plăcuţele vechi, în favoarea celor considerate de fiţe.

?Nu se va trece niciodată la a forţa cetăţeanul să renunţe la vechea combinaţie cu două cifre, din punct de vedere juridic au aceeaşi valoare?, a precizat Dan Moşescu, Directorul Serviciului de Înmatriculări.

Pentru cei care nu vor să iasă în evidenţă, mai sunt disponibile încă şi plăcuţe de înmatriculare cu două cifre.

Observator

×
Parteneri
Sancţiuni pentru medicii care duc pacienţii de la stat la privat
x close