Antena 3 CNN Actualitate Minerii rup tăcerea: Intrăm în subteran fără să ştim dacă o să mai ieşim vreodată

Minerii rup tăcerea: Intrăm în subteran fără să ştim dacă o să mai ieşim vreodată

Minerii rup tăcerea: Intrăm în subteran fără să ştim dacă o să mai ieşim vreodată
17 Noi 2008   •   13:22

Tragedia de la Petrila aduce din nou la suprafaţă neajunsurile din minele româneşti şi condiţiile în care ortacii sunt obligaţi să muncească. Oamenii spun că nu mai pot ascunde ceea ce li se întâmplă în fiecare zi. Minerii vorbesc despre faptul că intră în subteran fără să ştie dacă la sfârşitul turei vor ieşi din adâncuri.
Un fost angajat de la mină a decis să vorbească despre condiţiile grele din mina de la Petrila şi despre neregulile care se fac de ani de zile cu ştiinţa conducerii. Potrivit acestuia, aparate precum ventilatorul sau stâlpul hidraulic sunt defecte de ceva vreme şi nimeni nu face nimic. În plus, bărbatul susţine că minerii sunt obligaţi să lucreze în zilele libere şi chiar dacă erau bolnavi.
Pentru a avea zile libere de sărbători, ortacii sunt obligaţi să lucreze înainte câte 4-5 sâmbete, mai susţine acesta, adăugând că oamenilor le este frică să vorbească pentru că sunt ameninţaţi mereu cu sancţiuni şi chiar cu demiterea.
Între timp, autorităţile caută vinovaţii pentru tragedia de la mina Petrila. Rudele celor morţi au vegheat întreaga noapte la gura minei.
Pe perioada anchetei, conducerea minei a fost suspendată, iar intrarea în mină a fost interzisă din cauza pericolului de explozie. În continuare, trupurile a opt mineri care şi-au pierdut viaţa în tragicul accident aşteaptă să fie scoase din subteran.
Dacă aveţi mai multe informaţii despre incidentul de la mina Petrila, sau despre incidente asemănătoare, petrecute în minele din Valea Jiului, puteţi trimite informaţiile şi imaginile la adresa www.videonews.ro. Antena 3 şi Antena3.ro vă vor transforma informaţiile într-un material de presă.
Antena 3

×
Subiecte în articol: mineri
Parteneri
Ministerul Muncii, anunţ pentru toţi angajaţii din România
x close