Ministerul Educaţiei deschide linie telefonică pentru sesizarea faptelor de corupţie din învăţământ

de N.B.    |    06 Ian 2012   •   17:16
Ministerul Educaţiei deschide linie telefonică pentru sesizarea faptelor de corupţie din învăţământ Foto: toatapolitica.webs.com

Ministerul Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului (MECTS) pune la dispoziţia populaţiei un număr de telefon la care se poate apela gratuit, pentru sesizarea faptelor de corupţie din sistemul de învăţământ.

"Ministerul Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului (MECTS) alocă linia TelVerde 0800801100 (telefon gratuit) pentru facilitarea sesizării şi înregistrării în timp real a faptelor cu risc de vulnerabilitate la corupţie din sistemul naţional de învăţământ", se arată în comunicatul emis de minister.

Obiectul activităţii operatorilor serviciului TelVerde îl reprezintă exclusiv înregistrarea fapteler care vizează riscuri de vulnerabilitate la corupţie sau denunţuri de fapte de corupţie din sistemul de educaţie. Informaţiile preluate vor fi prelucrate de Comisia de Etică a MECTS şi, de asemenea, vor fi puse de către respectiva comisie la dispoziţia Corpului de Control al ministrului sau a altor organisme abilitate prin lege.

Introducerea serviciului TelVerde este parte integrantă a proiectului „Prevenirea corupţiei în educaţie prin informare, formare şi responsabilizare", finanţat prin Fondul Social European - Programul Operaţional „Dezvoltarea Capacităţii Administrative", având ca beneficiar Ministerul Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului, Asociaţia pentru Implementarea Democraţiei şi Universitatea Titu Maiorescu în calitate de parteneri.

Linia telefonică 0800801100 va fi disponibilă zilnic, de luni până vineri, între orele 9.00-19.00 (luni - joi), începând cu data de luni, 9 ianuarie 2012.

x close