Antena 3 CNN Actualitate Ministerul Muncii: 25% din pensiile de invaliditate, obţinute ilegal

Ministerul Muncii: 25% din pensiile de invaliditate, obţinute ilegal

Ministerul Muncii: 25% din pensiile de invaliditate, obţinute ilegal
Sursa foto: pensie
18 Feb 2010   •   19:16

Ministerul Muncii declară război celor care primesc ilegal pensie de invaliditate. Potrivit datelor, în România se acordă circa 900.000 de astfel de pensii şi există bănuiala că aproximativ 25% dintre ele sunt obţinute prin complicitatea medicilor. Şi numărul pensionărilor anticipate s-a triplat în ultimii ani. Ministrul Mihai Şeitan atrage atenţia că orice abuz va fi pedepsit.

Din 2001 până în 2010 numărul pensiilor de invaliditate a crescut cu aproape 50%, la 900.000. Ministrul Muncii Mihai Şeitan susţine că există bănuiala că parte dintre aceste pensii ar fi fost obţinute ilegal.

În 2009, altor aproape 1900 de persoane le-a fost retrasă pensia în urma verificărilor. Oficialii de la Ministerul Muncii atrag atenţia că pensiile de invaliditate obţinute ilegal se returnează integral.

Şi numărul persoanelor care au ieşit la pensie anticipat s-a triplat din 2001 până în prezent ajungând la 102.000. Noul proiect de lege a pensiilor prevede şi creştea penalizării pentru pensiile anticipate.

Datele de la Ministerul Muncii arată că foarte multe dintre persoanele care s-au pensionat anticipat nu au făcut acest lucru neapărat pentru că şi-au dorit, această metodă fiind de multe ori folosită ca pretext pentru concedierile colective.

Antena 3

×
Subiecte în articol: pensie Ministerul Muncii
Parteneri
Cât costă coșul de cumpărături cu două săptămâni înainte de Paște
x close