Antena 3 CNN Actualitate Ministrul Drulă: "De Paște se va putea circula fără restricții pe A2, între București și Fundulea"

Ministrul Drulă: "De Paște se va putea circula fără restricții pe A2, între București și Fundulea"

Ministrul Transporturilor anunță că se Paște se va putea circula fără restricții pe Autostrada Soarelui. În prezent, pe segmentul București – Fundulea de pe A2 se circulă cu restricții, având în vedere lucrările de reabilitare ce se realizează pe carosabil.

Ministrul Drulă: "De Paște se va putea circula fără restricții pe A2, între București și Fundulea"
Sursa foto: Hepta
de Maria Zărnescu    |    25 Apr 2021   •   13:21

"S-a tras tare în ultimele zile la lucrările de reabilitare a autostrăzii A2 Bucureşti - Fundulea, pentru ca weekendul viitor, de Paşte, să se poată circula fără restricţii pe acest sector.

Echipele din CNAIR au fost zilnic în teren, iar colegul meu, secretarul de stat Cosma Horatiu, s-a asigurat că graficele accelerate de lucru se respectă.

Până miercuri ar trebui să fie gata şi marcajele şi circulația, redeschisă complet pe două sensuri între Bucureşti şi Fundulea", a scris Cătălin Drulă pe Facebook.

Lucrările de reabilitare pe cei 24 km au presupus frezarea pe 8 cm a dalelor de beton, reparații la îmbinările plăcilor, apoi un strat de 2 cm de mortar și un strat de 6 cm de asfalt, spune ministrul Drulă, iar la toamnă ar urma să se reabiliteze următorii trei kilometri.

Ministrul Transporturilor a mai explicat că singurele restricții care urmează să existe în weekendul prelungit vor fi la Cernavodă, unde traficul este deviat.

"Se lucrează începând din februarie și la reabilitarea podului dunărean de la Cernavodă, pod construit în anii '80. Unul dintre sensuri este închis pentru aceste lucrări, dar de la 1 iunie se va redeschide, pentru ca pe perioada estivală să nu existe gâtuiri de trafic. Lucrările vor fi apoi reluate în toamnă.

Pentru weekendul lung care urmează, rămâne această restricție la Cernavodă, cu traficul deviat. Colegii mei au discutat și cu Poliția Rutieră pentru a lua toate măsurile necesare, astfel încât disconfortul produs de șantierul de la Cernavodă să fie minimizat", a explicat Cătălin Drulă.

S-a tras tare în ultimele zile la lucrările de reabilitare a autostrăzii A2 București - Fundulea, pentru ca weekendul...

Publicată de Cătălin Drulă pe Duminică, 25 aprilie 2021

×
Parteneri
Furtuna Renata a adus în România ploi torenţiale
x close