Antena 3 CNN Actualitate Ministrul Afacerilor Externe face precizări în cazul Mazăre: „În 2018 am informat autoritățile din Madagascar”

Ministrul Afacerilor Externe face precizări în cazul Mazăre: „În 2018 am informat autoritățile din Madagascar”

Ministrul Afacerilor Externe face precizări în cazul Mazăre: „În 2018 am informat autoritățile din Madagascar”
de S.T.    |    10 Mai 2019   •   18:51

Ministrul Afacerilor Externe, Teodor Meleşcanu, a anunţat vineri că a informat încă de anul trecut autoritățile din Madagascar despre situația lui Radu Mazăre.

„Am văzut declarația consulului onorific al Madagascar. Consulul nu are competențe pentru a menține relații cu țara respectivă. Într-adevăr, a exprimat o idee că ar fi interesat să coopereze pe această temă în februarie 2018. La momentul respectiv am făcut o adresă către Inspectoratul General al poliției în care am rugat să ne dea o copie a mandatului respectiv. A fost transmisă foarte rapid copia, am dat instrucțiuni pe data de 27 februarie 2018.

Am informat ambasadorii că trimitem în anexă documentul primit de la Biroul Național Interpol cu privire la cetățeanul român Radu Mazăre care fusese dat în urmărire internațională și în legătură cu care se considera că existau informații că ar dori să obțină un permis de ședere pe teritoriul Madagascar. Documentul respectiv a fost înaintat ambasadei noastre de la Roma și transmis apoi către partea malgașă potrivit procedurilor Biroului Național Interpol”, a precizat Meleșcanu, vineri seară, la Antena 3.

Vă amintim că Serge Rameau, consul general onorific al Madagscarului la Bucureşti, a declarat că Ministerul român de Externe ştia că Madagascarul este gata să-l extrădeze pe Radu Mazăre, dar nu a răspuns nici până astăzi solicitării oficiale privind eliberarea unei copii după mandatul internaţional de arestare, de care autorităţile acestei ţări aveau nevoie, potrivit legii, pentru a-l extrăda.

Citiți și:

Răsturnare de situație în cazul lui Radu Mazăre. MAE român ştia că Madagascar e gata să-l extrădeze, dar nu a răspuns solicitării oficiale privind eliberarea unei copii

×
Parteneri
Sancţiuni pentru medicii care duc pacienţii de la stat la privat
x close