Ministrul Afacerilor Interne Carmen Dan, despre jocul Balena albastră: „Mă îngrijorează fenomenul”

28 Mar 2017   •   13:09
Ministrul Afacerilor Interne Carmen Dan, despre jocul Balena albastră: „Mă îngrijorează fenomenul” Foto: gov.ro

Ministrul Afacerilor Interne, Carmen Dan, s-a arătat, marţi, îngrijorată "extraordinar de tare" de jocul "Balena albastră", precizând, însă, că nu a stabilit o legătură între acesta şi cazurile cu care autorităţile s-au confruntat. 

"Pe mine în mod sigur - şi sunt convinsă că nu numai pe mine - mă îngrijorează extraordinar de tare acest fenomen. Nu am stabilit o legătură între acest joc şi cazurile cu care ne-am confruntat. Recomandarea mea foarte fermă e ca împreună, părinţi şi educatori, pentru că vorbim şi de mediul educaţional, să se concentreze şi să supravegheze foarte atent comportamentul elevilor şi copiilor noştri pentru că, iată, e un fenomen care deja ne îngrijorează", a declarat Carmen Dan, la Palatul Parlamentului. 

Ministrul a arătat că psihologii din şcoli pot observa îndeaproape comportamentul copiilor, opinând că e foarte indicat ca aceştia să intervină ori de câte ori remarcă schimbări. 

"Rog insistent părinţii să urmărească cu foarte mare atenţie ce se întâmplă pentru că este evident astăzi toţi sunt conectaţi virtual, dar este bine să ştim ce se întâmplă. Nu cred că închiderea Facebook-ului este o soluţie, dar cred că o supraveghere foarte atentă se impune. Noi încercăm să stabilim o legătură între acest joc şi cazuistica cu care ne-am confruntat. Sper să fie fenomene izolate", a adăugat Carmen Dan. 

Copilul de 11 ani din localitatea dâmboviţeană Cazaci, care s-a sinucis luni, le spunea colegilor de la şcoală că joacă ''Balena Albastră'', susţin poliţiştii care au efectuat cercetări în acest caz. 

Poliţia a ridicat telefoanele şi calculatorul copilului pentru a efectua o expertiză. 

"Din verificări s-a stabilit că elevul care s-a sinucis le spunea colegilor că juca un anumit joc. Nu avem certitudinea că jocul a fost cauza care a dus la deces. Au fost ridicate cele două telefoane şi calculatorul pe care copilul le folosea şi urmează să se efectueze expertizele necesare. Părinţii au declarat că nu ştiau că băiatul juca jocul respectiv", a declarat marţi, pentru AGERPRES, purtătorul de cuvânt al IPJ Dâmboviţa, Alexandra Niculaie.

Sursă: Agerpres
Parteneri
x close