Antena 3 CNN Actualitate Ministrul Costoiu inventează cuvinte. Şeful de la Cercetare a spus că învăţământul românesc trebuie "digitizat"

Ministrul Costoiu inventează cuvinte. Şeful de la Cercetare a spus că învăţământul românesc trebuie "digitizat"

Ministrul Costoiu inventează cuvinte. Şeful de la Cercetare a spus că învăţământul românesc trebuie "digitizat"
Sursa foto: Foto: Agerpres
de M.Z.    |    24 Sep 2013   •   08:20

Greşelile gramaticale sau folosirea unor cuvinte inexistente par să devină obişnuinţă în rândul miniştrilor. De această dată, Mihnea Costoiu a declarat că învăţământul românesc are nevoie de "digitizare", după ce a studiat metodele de predare ale profesorilor finlandezi. 


Astfel, Costoiu vrea să aducă pe banca fiecărui elev tablete şi manuale digitale, deşi încă există şcoli care n-au nici măcar grupuri sanitare.

Ministrul Mihnea Costoiu a încercat să afle câteva din secretele sistemului educaţional finlandez, care este cel mai evoluat şi mai bun din lume. După ce a studiat îndeaproape modul în care predau profesorii din Finlanda, Costoiu a înţeles ce trebuie să facă pentru a schimba faţa învăţământului românesc. 
 
"Al doilea lucru pe care dorim să-l preluăm este digitizarea sistemului de învăţământ", a spus ministrul Mihnea Costoiu.
 
Totodată, problema digitalizării pare mai importantă pentru ministrul Cercetării decât asigurarea de toalete în şcoli.
 
Ministrul Cercetării a fost mai impresionat de digitalizarea finlandezilor decât de salariile lor, chiar dacă acestea depăşesc 2.000 de euro. 
 


 

 

×
Subiecte în articol: mihnea costoiu
Parteneri
Şeful Băncii Naţionale, avertisment pentru Guvern
x close