Ministrul justiţiei despre înregistrările prezentate de Ghiţă: Dacă nu începea Parchetul General ancheta, trebuia o comisie parlamentară

de D.G.    |    06 Ian 2017   •   13:08
Ministrul justiţiei despre înregistrările prezentate de Ghiţă: Dacă nu începea Parchetul General ancheta, trebuia o comisie parlamentară sursa: Agerpres

Ministrul Justiţiei, Florin Iordache, a declarat, vineri, că a susţinut constituirea unei comisii parlamentare în cazul înregistrărilor prezentate de Sebastian Ghiţă, însă, între timp, procurorii de la Parchetul General au deschis o anchetă pe acest subiect, potrivit Agerpres.

"Parchetul General este cel care, potrivit legii, trebuie să îşi facă propria cercetare. Dacă nu începea Parchetul General, eu am afirmat că trebuia o comisie parlamentară care să demareze. Atâta timp cât Parchetul General a deschis şi există o anchetă în derulare, fără îndoială că Parchetul General este cel care trebuie să stabilească paşii următori", a spus Florin Iordache, răspunzând unei întrebări puse de jurnalişti înainte de şedinţa CSM.

Totodată, Florin Iordache a fost întrebat dacă susţine proiectul depus de preşedintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, care prevede ca numirile şefilor din parchete să nu mai fie făcute de către preşedinte.

"Eu am spus că politicul nu are ce căuta în actul de justiţie. Trebuie să întărim separaţia puterilor în stat, dar, în acelaşi timp, dialogul instituţional trebuie să existe. Şi unde poate avea loc acest dialog instituţional cel mai bine decât în Parlament?", a spus Florin Iordache.

Parteneri
x close