Antena 3 CNN Actualitate Ministrul Muncii: Promisiunile electorale au fost făcute într-o perioadă de "cer senin"

Ministrul Muncii: Promisiunile electorale au fost făcute într-o perioadă de "cer senin"

Ministrul Muncii: Promisiunile electorale au fost făcute într-o perioadă de "cer senin"
Sursa foto: Stirea Zilei
04 Feb 2009   •   20:54

Unii sindicalişti contestă bugetul - aflat undeva, în drum spre Parlament. Pensionarii cer mărirea pensiilor, aşa cum au auzit ca s-a promis în campanie. Funcţionarii publici ameninţă cu greva, iar poliţiştii că închid secţiile. Şeful DNA se împleticeşte în firele celor care ascultă telefoane. Armele de la Ciorogârla tot n-au fost găsite, asasinul de la Braşov e tot neprins, însă nu e totul pierdut - Ministerul de Interne are deja un nou şef, pe vicepremierul Dan Nica. FMI ne anunţă că vom intra în recesiune, iar o pensionară din Focşani i-a cerut primarului autorizaţie pentru a putea cerşi.
Acesta, dar şi alte subiecte au fost dezbătute pe larg de către Marian Sârbu, ministrul Muncii şi Rradu Preda, director executiv Financiarul, în cadrul ediţiei de miercuri a emisiunii Ştirea Zilei, moderată de Gabriela Vrânceanu Firea.
Promisiunile electorale privind creşterile salariale şi mărirea punctului de pensie au fost făcute într-o perioadă de "cer senin", susţine ministrul Muncii, Marian Muncii. Cu toate acestea, obiectivele privind pensia minimă garantată, precum şi creşterea punctului de pensie până la 43,3% rămân valabile, potrivit ministrului.
Radu Preda este, însă, de părere că, atunci când au fost făcute promisiunile electorale, apăruseră, totuşi, câţiva "nori" deasupra economiei româneşti. Totodată, Preda susţine că trebuie remarcat procentul din ce în ce mai mare de oameni care nu se mai prezintă la vot.
În cadrul emisiunii a fost prezentat şi un material video care punctează felul în care clasa politică îşi schimbă promisiunile, aproape de la o zi la alta:

Vedeţi prezentarea emisiunilor Antena 3
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Stirea Zilei Marian Sarbu
Parteneri
România, sub asaltul valului de praf saharian
x close