Antena 3 CNN Actualitate Ministrul Transportului cere sistarea lucrărilor la Autostrada Soarelui, începând cu 15 iunie

Ministrul Transportului cere sistarea lucrărilor la Autostrada Soarelui, începând cu 15 iunie

Ministrul Transportului, Lucian Bode, a anunțat stadiul implementării mai multor proiecte, după o vizită la Constanța. Printre proiectele vizate se numără investițiile din Portul Constanța, spitalul modular mobil de campanie, reparațiile la podul peste brațul Borcea, precum și lucrările la taluzul Canalului Dunăre – Marea Neagră, în zona localității Cumpăna.

Ministrul Transportului cere sistarea lucrărilor la Autostrada Soarelui, începând cu 15 iunie
Sursa foto: Facebook
22 Mai 2020   •   19:49

Ministrul Bode a anunțat investiții de 101,2 milioane euro în Portul Constanța, prin proiecte ce vor fi demarate anul acesta și implementate în 2021- 2027. 

„Următorul obiectiv a fost spitalul modular mobil de campanie aflat pe stadionul Portul din municipiul Constanța. Un spital functional, foarte bine organizat , cu o capacitate 55 de bolnavi COVID -19 și 120 de carantinați în tabăra de corturi amenajată.”, a mai precizat Bode.

Ministrul Transportului a vizitat și lucrările realizate pentru prevenirea și înlăturarea efectelor calamității naturale produse ca urmare a alunecării de teren care a afectat taluzul Canalului Dunăre – Marea Neagră, mal stâng, în zona localității Cumpăna.

Bode a mai mers și la podul ce traversează brațul Borcea pentru a verifica starea în care se află obiectivul.

”Este pentru prima dată când se realizează un asemenea proiect de reparații, început pe data de 7 mai a.c. cu semnarea unui contract pentru Expertiza Tehnică în vederea identificării lucrărilor necesare de reparații. În baza rezultatului expertizei, proiectul de reabilitare a celor două poduri dunărene, de la Cernavodă și Borcea, va intra în etapa finală de evaluare a finanțării din fonduri nerambursabile, costurile necesare pentru realizarea lucrărilor urmând a fi finanțate din Programul Operațional Infrastructură Mare 2014-2020.”, a spus ministrul.

”Nu în ultimul rând, am dorit să transmit un mesaj extrem de serios actorilor responsabili din CNAIR în vederea analizării posibilității sistării lucrărilor de pe Autostrada A2, începând cu data de 15 iunie și reluarea acestora în toamnă. Obiectivul nostru este să accelerăm toate proiectele de investiții, dar în același timp, respectul față de cetățeni trebuie să primeze în munca noastră!”, a conchis Bode.

×
Subiecte în articol: Lucian Bode
Parteneri
Ministrul Muncii anunță calendarul livrării pensiilor înainte de Paște
x close