Antena 3 CNN Actualitate Mircea Badea: Cel mai mare truc al justiţiei independente a fost să convingă lumea că există

Mircea Badea: Cel mai mare truc al justiţiei independente a fost să convingă lumea că există

Mircea Badea: Cel mai mare truc al justiţiei independente a fost să convingă lumea că există
09 Mar 2015   •   00:41

Cel mai mare truc al justiţiei independente a fost să convingă lumea că există, a afirmat Mircea Badea, în pasa ediţiei de duminică a emisiunii "În gura presei", cu "Sinteza Zilei", parafrazând astfel o replică celebră, despre care susţine că apare în filmul Avocatul Diavolului (orig. Devil's Advocate): "Cel mai mare truc al Diavolului a fost să convingă lumea că nu există". (Nota redactorului: replica invocată apare în “The Usual Suspects” (1995) şi aparţine actorului Kevin Spacey: “The greatest trick the devil ever pulled was convincing the world he didn’t exist”)

"Cu cât justiţia independentă mai scociorăşte aşa prin cotloane ca să mai scoată nişte dosare, despre lucruri care s-au întâmplat acum nişte foarte mulţi ani, aduc practic cu asta noi dovezi ale obedienţei lor totale faţă de Băsescu, cât Băsescu a fost în funcţie", a declarat Mircea Badea, la Antena 3, comentând astfel ultimele informaţii prezentate la "Sinteza zilei" cu privire la dosarele penale ale afaceristului Dumitru Bucşaru, un apropiat al lui Traian Băsescu.

"Acum, după ce s-a terminat regimul, sunt, probabil, obedienţi noului regim", a mai completat Mircea Badea.

Badea şi-a exprimat regretul că iniţiativa sa ca "puşcăria să fie obligatorie", o lună la fiecare patru ani, nu a fost primită cu entuziasm, şi a arătat că demersul s-ar putea dovedi util, pe sistemul "ei, lasă, că o să faci tu ceva la un moment dat".

Întrebat de Mihai Gâdea cu cine ar vrea să împartă celula, Badea a răspuns prompt: cu Pleşu. Ulterior, şi-a schimbat răspunsul, alegându-l pe Traian Băsescu, doar pentru plăcerea de a-l vedea după gratii.


×
Subiecte în articol: Mircea Badea
Parteneri
ANM: Zonele cele mai afectate de praful saharian
x close