Antena 3 CNN Actualitate Mircea Badea, despre cei "Zece ani răi": Această carte este necesară, pentru că ea este o memorie scrisă a unei perioade sinistre

Mircea Badea, despre cei "Zece ani răi": Această carte este necesară, pentru că ea este o memorie scrisă a unei perioade sinistre

Mircea Badea, despre cei "Zece ani răi": Această carte este necesară, pentru că ea este o memorie scrisă a unei perioade sinistre
de S.T.    |    19 Noi 2015   •   16:18

Prezentarea oficială a cărţii "Zece ani răi", care poartă semnătura analistului politic Mugur Ciuvică, are loc astăzi la Târgul de carte Gaudeamus.

Invitaţi speciali sunt Mihai Gâdea şi Mircea Badea.

Realizatorul emisiunii "În gura presei", Mircea Badea, a declarat că "mare lucru nu s-a întâmplat după cei zece ani răi, în sensul că cei crescuţi în spiritul ticăloşit de către tătuc sunt în continuare în funcţii şi exercită puterea în felul în care au fost învăţaţi".

"Această carte este necesară, pentru că ea este o memorie scrisă a unei perioade sinistre. Propaganda, care întotdeauna este uriaşă şi a dovedit eficacitatea, încearcă să înece amintirea unor lucruri, plus că trecerea timpului mai patinează din amintirile unei perioade sinistre. Cred că o carte, o tipăritură a celor mai importante lucruri din cei zece ani răi, rămâne foarte importantă pentru o memorie colectivă. Cred că munca de cronicar depusă de domnul Mugur Ciuvică este una absolut necesară pentru sănătatea mintală şi morală a societăţii noastre", a mai spus Mircea Badea.

Mugur Ciuvică, despre cei "Zece ani răi": Nu s-a terminat odată cu plecarea lui Băsescu

Mihai Gâdea a declarat că cei zece ani vor rămân cei mai răi ani.

"A îndrepta zece ani răi e nevoie de mulţi alţi ani în care reparaţiile morale să se facă. Faptul că există o lucrare care spune adevărul despre ceea ce s-a întâmplat în cei zece ani mi se pare extrem de util", a opinat el.

Volumul scris de preşedintele Grupului de Investigaţii Politice are 300 de pagini şi conţine dezvăluiri despre războiul de zece ani care a avut loc între Traian Băsescu şi Dan Voiculescu şi sistemul represiv creat de fostul preşedinte al României în cele două mandate.

Evenimentul de lansare va fi urmat de o sesiune de autografe. 

×
Subiecte în articol: mugur ciuvica Mircea Badea
Parteneri
Atenţionare meteo ANM: Ploi, vijelii, lapoviţă şi ninsoare
x close