Antena 3 CNN Actualitate Mircea Badea: „Eu îmi doresc să vină Siegfried Mureșan la guvernare și să-mi arate cum face Autostrada Comarnic-Brașov din fonduri europene”

Mircea Badea: „Eu îmi doresc să vină Siegfried Mureșan la guvernare și să-mi arate cum face Autostrada Comarnic-Brașov din fonduri europene”

Mircea Badea: „Eu îmi doresc să vină Siegfried Mureșan la guvernare și să-mi arate cum face Autostrada Comarnic-Brașov din fonduri europene”
Sursa foto: Foto: captură Antena 3
25 Iul 2019   •   00:09

Mircea Badea a comentat la „Sinteza Zilei” declarația făcută de Siegfried Mureșan, conform căreia Autostrada Comarnic-Brașov ar putea fi construită din fonduri europene. „Dacă domnul Mureșan zice că poate, eu îmi doresc să vină la guvernare și să-mi arate cum se face treaba asta”. 

„Domnul Siegfried Mureșan a răspuns astăzi și a zis că nu e adevărat ce am spus eu, că Autostrada Comarnic-Brașov se poate face din fonduri europene nerambursabile și a dat niște explicații consistente de natură tehnică. Dacă e cum susține domnul Mureșan, domnul Boc nu a putut să facă asta, apoi a venit Victor Ponta și nu a putut să facă asta și a și explicat de vreo trei ori de ce nu merge treaba asta, dar dacă domnul Mureșan zice că poate, eu îmi doresc să vină la guvernare și să-mi arate cum se face treaba asta. Domnul Cioloș nici nu știu dacă și-a propus. Știu că Boc și-a propus la un moment dat, a abandondat ideea, Ponta la fel, domnul Cioloș nu știu să-și fi propus”. 

Declarația făcută de Siegfried Mureșan: 

“Să anunți construcția Autostrăzii Comarnic – Brașov de la bugetul de stat, așa cum tocmai a făcut-o prim-ministrul Dăncilă, înseamnă o mare pagubă pentru români atât timp cât avem fonduri europene nerambursabile alocate special pentru construcția de autostrăzi.

Această autostradă, prin munți, implică niște costuri foarte mari, estimate la peste 1 miliard de euro. Costurile ar putea fi acoperite din fonduri europene prin Programul Operațional Infrastructură Mare. POIM beneficiază de o finanțare europeană de 9,2 miliarde de euro pentru perioada 2014 – 2020. Din acești bani, Guvernul a absorbit doar 1,6 miliarde de euro, adică doar 18%”. 


 

×
Subiecte în articol: Mircea Badea
Parteneri
Cum va fi vremea în vacanța de Paște și când scăpăm de frig
x close