Antena 3 CNN Actualitate Mircea Badea, despre funeraliile Reginei Elisabeta a II-a: "Este firesc ca acest eveniment să fie cel mai vizionat eveniment din istorie!"

Mircea Badea, despre funeraliile Reginei Elisabeta a II-a: "Este firesc ca acest eveniment să fie cel mai vizionat eveniment din istorie!"

Mircea Badea a comentat imaginile difuzate de Antena 3 de la ceremoniile funerare ale Reginei Elisabeta a II-a, care astăzi este condusă pe ultimul drum. Înmormântarea fostului monarh britanic este cea mai urmărită transmisiune TV din toate timpurile.

Mircea Badea, despre funeraliile Reginei Elisabeta a II-a: "Este firesc ca acest eveniment să fie cel mai vizionat eveniment din istorie!"
Sursa foto: Antena 3
de Iulia Gorgorin    |    19 Sep 2022   •   13:35

Westminster Abbey a fost locul ales pentru multe dintre cele mai importante evenimente din viața Reginei Elisabeta a Doua - de la încoronarea ei până la nunta cu Prințul Philip.

Tot aici, chiar la această oră, în prezența a peste 2.000 de invitați, dintre care 500 de oficiali, au loc funeraliile celui ce a fost cel mai longeviv monarh al Regatului Unit. 

Imaginile de astăzi pe care istoria o va marca în calendar au fost comentate de Mircea Badea.

Vibraţia generală extraordinară a evenimentului creată de oamenii simpli de pe străzi, împreunaă cu lideri mondiali, au generat o emotie copleșitoare la Londra, ce va fi resimțită astăzi de cei prezenți la funeraliile Reginei Elisabeta II-a.

"Pentru că este vorba despre imperiul britanic, poate cel mai important, semnificativ şi relevant imperiu din ultimele sute de ani, pentru că este vorba de o tradiţie care în alte ţări a fost  fracturată în felurite feluri, aici a continuat, ceea ce e foarte rar şi special. Regina a fost o persoană cu totul şi cu totul aparte, cu foate multe calităţi, foarte carismatică şi percepută ca atare pe planetă. Deci sunt foarte multe pe care le consider corecte şi fireşti pentru care acest eveniment să fie cel mai vizionat eveniment din istorie.

Cred că orice fel de detaliu din ceremonial este interesant, pentru că nimic nu este la întâmplare. Vorbim despre tradiţie, în primul şi în primul rând şi felul în care poporul britanic se raportează la tradiţie, în dimensiunea sa simbolică. Este unul cred unic în momentul ăsta pe Planetă, deci niciun detaliu nu este nesemnificativ, nu este întâmplător. Sobrietate aceasta, în multe aspecte simplă, de asemenea, cred că este unică pe planetă în acest moment", a spus Mircea Badea, realizatorul emisiunii "În gura presei".

Citiţi şi: Regina Elisabeta a II-a este condusă pe ultimul drum | A început slujba de înmormântare | Cel mai mare eveniment televizat din istorie se vede la Antena 3 

×
Subiecte în articol: Mircea Badea funeralii
Parteneri
Tradiţii şi obiceiuri de Izvorul Tămăduirii
x close