Antena 3 CNN Actualitate Mircea Badea, propunere pentru Klaus Iohannis: "Să se revaccineze cu AstraZeneca pentru a da un semnal" | VIDEO

Mircea Badea, propunere pentru Klaus Iohannis: "Să se revaccineze cu AstraZeneca pentru a da un semnal" | VIDEO

Mircea Badea a făcut o propunere pentru preşedintele Klaus Iohannis, într-o postare pe Facebook, în contextul controversei reacţiilor adverse ale vaccinului anti-COVID dezvoltat de AstraZeneca.

Mircea Badea, propunere pentru Klaus Iohannis: "Să se revaccineze cu AstraZeneca pentru a da un semnal" | VIDEO
Sursa foto: Hepta / Antena 3
de Alin Tarnovschi    |    15 Mar 2021   •   23:10

"Vad discutiile din spatiul public.....propun sa se revaccineze Werner cu Astra Zeneca pentru a da un semnal", a scris Mircea Badea în postarea de pe Facebook.

În această seară, CNCAV a decis că România va continua vaccinarea cu AstraZeneca, în ciuda celor 15 state care au hotărât suspendarea vaccinării cu serul companiei britanice până la stabilirea exactă a legăturii dintre vaccin şi reacţiile adverse periculoase înregistrate.

"În urma analizării rapoartelor de reacții adverse înregistrate în România, a motivării deciziilor celorlalte țări, a evenimentelor raportate la nivel internațional, dar și a recomandărilor autorității de reglementare de la nivel european, Agenția Europeană a Medicamentului (EMA), reprezentanții din cadrul instituțiilor mai sus menționate au decis continuarea campaniei de vaccinare în România cu toate vaccinurile împotriva COVID-19, autorizate în momentul de față la nivel european.

Până la finalizarea evaluării cazurilor semnalate de tulburări de coagulare a sângelui de către Comitetul de farmacovigilență al Agenției Europene a Medicamentului (EMA), PRAC (Pharmacovigilance Risk Assessment Committee) și emiterea unei recomandări în cadrul întâlnirii extraordinare care va avea loc joi, 18 martie a.c., EMA recomandă continuarea vaccinării, subliniind că beneficiile vaccinării în prevenirea formelor grave de COVID-19 și deces depășesc riscul apariției de reacții adverse", se arată într-un comunicat al CNCAV.

În acelaşi timp, tot mai multe informaţii apar în legătură cu cazurile din România legate de vaccinarea cu AstraZeneca.

La Gorj, procurorii au deschis un dosar penal pentru omor, după ce au descoperit o legătură între vaccin şi moartea bărbatului din Târgu Jiu, la o zi după ce a fost vaccinat.

În Capitală, Beatrice Şerbănescu, balerină la Opera Națională, a povestit, într-un interviu exclusiv la Sinteza Zilei, drama prin care a trecut după ce a fost vaccinată cu AstraZeneca.

×
Subiecte în articol: Mircea Badea astrazeneca Klaus Iohannis
Parteneri
Incendiu într-o hală cu produse petroliere, în Ploieşti
x close