Antena 3 CNN Actualitate Mircea Geoană, la Dincolo de știri: Regele Mihai a purtat crucea neamului românesc

Mircea Geoană, la Dincolo de știri: Regele Mihai a purtat crucea neamului românesc

Mircea Geoană, la Dincolo de știri: Regele Mihai a purtat crucea neamului românesc
05 Mar 2016   •   23:21

Senatorul Mircea Geoană a vorbit, la ”Dincolo de Știri”, despre noblețea cu care Regele Mihai și-a trăit viața, viață pusă acum la încercare de o boală cruntă.

”Nu ai cum să nu simți demnitatea tragică a acestui destin. Dincolo de patima măruntă. Nu l-am simțit nicio secundă pe Regele Mihai obsedat de putere. Cu atât mai puțin de răzbunare. El a purtat crucea neamului românesc”, a spus Mircea Geoană, la Antena 3.

Regele Mihai se retrage din viaţa publică

Regele Mihai a decis să se retragă din viaţa publică, după ce a fost diagnosticat cu carcinom epidermoid metastazat şi leucemie cronică şi a fost supus unei intervenţii chirurgicale, Casa Regală urmând să fie reprezentată în toate acţiunile publice de către fiica sa Margareta.

Informațiile au fost transmise de Andrew Popper, şeful Casei Majestăţii Sale Regele, după a cincea sesiune a Consiliului Regal, desfăşurat în 1-2 martie, în Elveţia. Acesta a precizat că Regele Mihai a fost supus recent unei intervenţii chirurgicale.

Regele Mihai are 94 de ani și este singurul lider de stat în viață din perioada celui de-al Doilea Război Mondial.

Șeful Casei Regale a citit și mesajul transmis de către Regele Mihai.

”În ultimele săptămâni am primit vestea unui serios diagnostic medical. Această situaţie vine în anul în care familia şi ţara sărbătoresc 150 de ani de la fondarea dinastiei şi a statului român modern. Sunt sigur că fiica mea, Margareta, custodele coroanei, va găsi înţelepciunea şi forţa de a mă reprezenta şi de a duce la îndeplinire toate acţiunile mele publice. Am cerut Consiliului Regal să îşi continue menirea şi să prezinte sfatul său custodelui coroanei”, a transmis Regele Mihai.


×
Parteneri
Prognoza meteo ANM pentru luna mai. Vremea se schimbă după Paște
x close