Antena 3 CNN Actualitate Mitropolitul Moldovei, atacat dur. Cine vorbește despre implicarea masoneriei în BOR - VIDEO

Mitropolitul Moldovei, atacat dur. Cine vorbește despre implicarea masoneriei în BOR - VIDEO

Mitropolitul Moldovei, atacat dur. Cine vorbește despre implicarea masoneriei în BOR - VIDEO
Sursa foto: sursa foto: Adevarul
09 Dec 2016   •   14:01

Un material filmat cu ieroschimonahul Simeon Zaharia, cel mai vârstnic duhovnic de la Mănăstirea Sihăstria, accentuează neînţelegerile din sânul Bisericii Ortodoxe Române.

Neînţelegerile provocate de Sinodul Panortodox din Creta au evoluat spre o ruptură completă a unor preoţi din Mitropolia Moldovei şi Bucovinei (MMB) de superiorul canonic, ÎPS Teofan. Cel puţin doi clerici – protosinghelul Antim Gâdioi de la Mănăstirea Bistriţa din judeţul Neamţ şi protosinghelul Ieronim Cozma de la Schitul Codrii Paşcanilor - au decis să nu-l mai pomenească pe ÎPS Teofan, mitropolitul Moldovei şi Bucovinei, la slujbele religioase, scrie Adevărul.

În plus, mai multe monahii de la Mănăstirea Văratec din judeţul Neamţ au informat MMB, la începutul lunii decembrie, că nu vor mai participa la slujbele în care sunt pomeniţi ierarhii „care s-au făcut părtaşi la deciziile sinodului din Creta”. Tot în primele zile din decembrie, ieroschimonahul Simeon Zaharia, cel mai vârstnic duhovnic de la Mănăstirea Sihăstria, a fost filmat în timp ce spune că îi va cere ÎPS Teofan „să renunţe la ceea ce a făcut”, făcând aluzie la documentele Sinodului din Creta pe care mitropolitul Moldovei şi Bucuvinei le-a semnat. Filmuleţul cu ieroschimonahul Simeon Zaharia, prezentat ca fiind un interviu asumat, a fost publicat pe Youtube de utilizatorul Stancu Ştefan şi a fost preluat pe toate siteurile care promovează mesajele împotriva sinodului grecesc din iunie 2016.

 

×
Subiecte în articol: BOR
Parteneri
Ploile și vijeliile se extind chiar înainte de Paște!
x close