Antena 3 CNN Actualitate Moartea albă se răspândeşte în România. Numărul consumatorilor de droguri s-a TRIPLAT

Moartea albă se răspândeşte în România. Numărul consumatorilor de droguri s-a TRIPLAT

Moartea albă se răspândeşte în România. Numărul consumatorilor de droguri s-a TRIPLAT
Sursa foto: Foto: newyork.rehab-center.com
27 Iun 2012   •   08:00

În România se consumă tot mai multe droguri. Şi de la vârste tot mai fragede. În doar trei ani, numărul consumatorilor s-a triplat, iar numărul adolescenţilor care cad în capcana stupefiantelor s-a dublat. Cifrele au ieşit din grafic odată cu valul de noi substanţe, aşa zisele etnobotanice, care a inundat piaţa neagră dar şi pe cea legală.

Din curiozitate sau din cauza anturajului, rebelii lui 2012 sunt cei care îngroaşă rândurile dependenţilor. Alex este unul dintre miile de tineri care au căzut în capcana aşa ziselor droguri legale. Fost dependent de heronină, a încercat prima dată prin intermediul unui prieten. A realizat la scurt timp că moartea nu vine la seringă. Ci la plic.

În 2008, în România, consumul de etonobotanice era aproape inexistent pentru ca doar doi ani mai târziu, ţara noastră să ocupe locul 4 în Europa. Există în jur de 800 de mii de consumatori în România, cu vârste cuprinse între 15 şi 24 de ani.

România nu a cunoscut încă blestemul drogului care în Rusia seceră mii de consumatori - Krokodil. Speranţa de viaţă a consumatorilor nu depăşeşte trei ani, iar carnea dependenţilor necrozează. 

Sub sloganul "prea rebel să fii condus", autorităţile încearcă să-i facă pe tineri să înţeleagă pericolele la care se expun.

În România, pe lângă explozia de etnobotanice, cel mai consumat drog rămâne canabisul.

×
Parteneri
Românii pentru care se reduce vârsta de pensionare
x close