Antena 3 CNN Actualitate Produs în țara ta: A lăsat Italia şi a venit să facă mobilă în ţara sa

Produs în țara ta: A lăsat Italia şi a venit să facă mobilă în ţara sa

Produs în țara ta: A lăsat Italia şi a venit să facă mobilă în ţara sa
11 Dec 2015   •   09:47

Industria mobilei din ţara noastră este foarte apreciată peste hotare, iar o fabrică de mobilă axată pe produse sculptate manual este o afacere de succes. Pe această nişă s-a axat Toader Darie, un producător de mobilă din comuna Cârligele, judeţul Vrancea.

A lăsat în urmă munca din Italia şi s-a întors în ţară pentru a fabrica mobilă exclusivistă. A fost sprijinit de familie şi pentru că se consideră patriot, spune că nu-şi va vinde afacerea niciodată.

În fabrica de mobilă construită de Toader Darie, în comuna vrînceană Cîrligele, totul este făcut manual. După ce a muncit 15 ani în Italia, Toader a pus punct şi a luat-o de la capăt în România.

Meşterul nu face rabat de la calitate şi foloseşte doar lemn masiv, lacuri şi vopseluri de calitate, chiar dacă asta ridică preţul produselor.

Angajaţii sunt mândri de produsele lor, deoarece mobila se vinde exclusiv în România

Mai multe companii din străinătate i-au propus lui Toader Darie să-şi vândă afacerea, dar s-au lovit de un refuz categoric.

Pentru a fi sigur că munca lui nu va fi copiată şi de alte companii, producătorul şi-a înregistrat marca la OSIM, pe inovaţie în lemn masiv.

Campania Produs în ţara ta demarată de Antena 3, Observator şi Geometry Global are sprjinul patronatelor din industria alimentară, din industria vinului, sindicatelor, camerelor de comerţ, dar şi susţinerea unui parlamentar. 
 
Inițiativă realizată cu sprijinul tehnic al GS1 Romania, unic administrator al standardelor internaționale pentru coduri de bare pe teritoriul României.



×
Subiecte în articol: PRODUS ÎN ŢARA TA
Parteneri
Nouă metodă de înșelătorie în România în numele ministrului Energiei
x close