Antena 3 CNN Actualitate Modificare importantă la Legea achizițiilor publice

Modificare importantă la Legea achizițiilor publice

Modificare importantă la Legea achizițiilor publice
22 Mai 2019   •   12:45

Vicepremierul Daniel Suciu, ministru al Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice, a declarat, miercuri, la Timişoara, că vor urma modificări la Legea achiziţiilor publice, astfel încât pe viitor să nu mai existe întârzieri ale proiectelor prin contestaţii ale licitaţiilor, iar firmele nemulţumite se vor putea adresa instanţelor. 

Potrivit acestuia, dacă în instanţă vor câştiga, firmele vor fi despăgubite la valoarea profitului pe care l-ar fi putut obţine. 

"Pregătim să intrăm în şedinţa de Guvern săptămâna aceasta sau cea viitoare cu o modificare la Legea achiziţiilor publice, astfel încât piedici să nu se mai întâmple. Contestaţiile la licitaţii întârzie foarte mult unele proiecte. După 30 de zile, indiferent dacă există sau nu contestaţii, constructorul desemnat va demara lucrările, iar ulterior, dacă în instanţă firma care a contestat va avea câştig de cauză, va fi despăgubită, dar nu la valoarea întregii investiţii, ci la valoarea profitului pe care l-ar fi putut obţine", a precizat Suciu.

×
Parteneri
Românii vor avea încă o zi liberă în plus în mini-vacanța de Paște
x close