Antena 3 CNN Actualitate Moldova, lovită din nou de blestemul apelor. La Mărgineni se merge cu barca (VIDEO)

Moldova, lovită din nou de blestemul apelor. La Mărgineni se merge cu barca (VIDEO)

Moldova, lovită din nou de blestemul apelor. La Mărgineni se merge cu barca (VIDEO)
28 Iul 2010   •   20:43

Blestem fără sfârşit în Moldova. Apele par hotărâte să-i şteargă de pe faţa pământului pe oameni. La Mărgineni, de două zile, pe străzi, se merge cu barca, iar în case, se înoată. Mulţi nu mai pot decât să-şi plângă nenorocirea.

Apă, deznădeje şi lacrimi. Atât a rămas în urma puhoaielor. Între pereţii care stau să se prăbuşească se ascunde şi mai multă suferinţă.

?M-am întors în casă după fotografia soţiei, care mi-a murit. Am îngropat-o ieri. Mâine, are o săptămână?, a spus Mihai Gheorgheşti, unul dintre cei afectaţi de inundaţii.

Pentru Mihai Gheorgheşti, blestemele s-au ţinut lanţ. Moartea n-a vrut să-i cruţe soţia. Iar luni, de ziua lui, bătrânul a primit foc şi apă din ceruri.

Nu mai are nimic. Nici alimentele cumpărate pentru pomană. Totul e acoperit de noroi. La noapte, vrea să-şi facă pat din doi saci, într-o magazie.

?Am rămas orfan, necăjit, fără casă, fără masă, fără nimica. Vă rog din inimă, ajutaţi-mă ca am ramas nenorocit?, a mai spus Mihai Gheorghieşti.

La fel ca alte 150 de familii din Mărgineni. După potop, Remus Peştera a rămas naufragiat pe acoperişul casei cinci ore. Şi acum, îşi aminteşte cu groază invazia apelor.

?S-au acoperit geamurile cu apă până sus. Jos nu se mai vedea lumină, era negru. Şi-am reuşit şi ne-am urcat în pod. În fine, ne-au scos până la urmă, dar senzaţia nu-i plăcută, când vezi că de jur împrejur e apă?, povesteşte Remus Peştera.

Un vecin de-al lui a ajuns acasă abia miercuri. Şi n-a putut să-şi deschidă uşa decât cu târnăcopul.

I-au mai măturat apele şi în urmă cu 3 săptămâni.

?Uşi noi puse luni şi marţi s-a terminat. N-am avut ce face. Singura treabă, am dat drumul la geam şi la câine afară, să se salveze. Şi noi ne-am urcat în pod?, spune Vasile Petrescu.

În tot judeţul, peste 400 de gospodării au fost distruse şi puhoaiele nu se potolesc. În Oneşti, râul Caşin s-a umflat şi e mai ameninţător ca oricând.

Observator

 

×
Parteneri
Atenţionare meteo ANM: Ploi, vijelii, lapoviţă şi ninsoare
x close